TEST: Acer Aspire M7721 - Rimelig råskinn

Acer gjør det aller meste riktig med sin nye spill-pc.

Publisert Sist oppdatert

Acer har etter hvert vokst seg til å bli verdens nest største pc-produsent, og har et enormt utvalg av modeller, være seg det er minibærbare, konsumentmaskiner, proffbærbare eller stasjonære pc-er.

Denne gangen har vi hatt Acers nyeste tilbud til de spillinteresserte inne til test, en Acer Aspire M7721. Selv om det har kommet mange både spreke og spennende bærbare til spilling de siste årene, er det nemlig fortsatt slik at stasjonære pc-er er å foretrekke om du tar spillingen seriøst.

Sist vi testet en spill-pc fra Acer var tidlig i 2009, den gang i form av en Predator-modell. Den gang var dommen at det var lite annet enn selve designen, som minnet om noe fra Transformers-filmene, som gjorde maskinen verdt å nevne. Spesifikasjonene og ytelsen var av det heller labre slaget. For ikke å snakke om et støynivå på høyde med det man opplever langs rullebanen på en godt trafikkert småflyplass.

Enkel og stilig

Med Aspire M7721 har Acer valgt å tone ned designen, og maskinen leveres i et enkelt og pent kabinett. Utseendet lyver imidlertid litt. Det som ser enkelt ut, er i praksis et ganske avansert og forseggjort kabinett. Blant annet er det to luker som kan åpnes for å gi tilgang til ymse tilkoblinger. På toppen av kabinettet finner du blant annet minnekortleser og et par usb-porter, mens det i front av kabinettet er skjult en luke med tilkoblinger for lyd og firewire, samt flere usb-porter. Noe av det mest interessante er nok kanskje luken som skjuler tilkobling for to harddisker i front. Kjekkere og enklere enn å åpne kabinettet om du ønsker å koble til flere harddisker i pc-en.

Det er som vanlig innvendig vi finner de virkelige godsakene. Og selv om Acer ikke har plukket fra øverste hylle, har de gjort flere smarte valg da de satte sammen Aspire M7721.

 

Maskinen er utstyrt med en Intel Core i7 920-prosessor på 2,66 gigahertz. Dette er den enkleste Core i7-modellene i 900-serien, men fortsatt en svært kapabel prosessor. Videre har maskinen et ATI Radeon HD 5850 grafikkort. Dette er et av kortene i den nyeste generasjonen grafikkort fra ATI, og støtter blant annet DirectX 11 – i de få spillene som benytter seg av det. Vi har tidligere testet de nye Radeon-kortene i 5-serien, og kom blant annet frem til at Radeon HD 5850 per i dag er et av grafikkortene som gir absolutt mest ytelse for pengene.

Ellers er maskinen satt opp med relativt standard spesifikasjoner. Det er 4 gigabyte DDR3-minne, harddisk på en terabyte og dvd-brenner. Maskinen er utstyrt med hovedkort som gjør det mulig å oppgradere maskinen med for eksempel mer minne, lydkort eller andre innstikkskort.

Ved vanlig bruk oppfører maskinen seg eksemplarisk og har et lavt støynivå. Det er lite man merker til den til daglig. Dette endrer seg naturlig nok noe når man spiller, men maskinen er ikke fryktelig sjenerende selv da.