BOX: Dropxbox Extensions som ledd i strategisk samarbeid med programvareleverandører. (Foto: Dropbox)

Dropbox som plattform

Dropbox inngår strategiske samarbeid med Adobe, Autodesk og flere med Extensions – integrerte fil-tjenester som tar et steg i retning av fildelingstjenesten nærmest som en plattform.

Publisert Sist oppdatert

Dropbox har annonsert et strategisk samarbeid med en rekke kjente programvareleverandører.

Dette inkluderer kjente navn som Adobe, Autodesk, DocuSign og Vimeo, og åpner for at fildelingstjenesten kan operere som et lite økosystem.

Dropbox Extensions 

Ved hjelp av såkalte Dropbox Extensions, et sett utvidelser, vil en rekke funksjonaliteter som ellers ligger til ulike programvareløsninger, bli integrert rett inn i fildelingstjenesten.

PDF

Eksempler på dette vil være visning og redigering av dokumenter som PDF-filer, inkludert digital signering. Du kan for eksempel dele en PDF-fil eller et Word-dokument med noen, få disse til å signere med én av tjenestene Adobe Sign, DocuSign, eller HelloSign, og så lagres originalen tilbake til Dropbox. Dropbox kaller dette Send for eSignature, en form for begrensede skriverettigheter.

Man skal også kunne redigere PDF-dokumenter ved hjelp av Nitro, airSlate, og Smallpdf. Også her vil redigert fil skrives tilbake til originalen uten behov for ytterligere programvare. Adobe akter også inkluderer støtte for Acrobat DC-skyen. 

DWG

I et samarbeid med Autodesk lanseres en utvidelse som lar en dele CAD-filer samtidig som disse kan redigeres i en online-versjon av AutoCAD uten at man trenger å installere hverken dette, eller annen programvare.

Video, bilder og faks

Og tilsvarende finnes tjenester for merking og redigering av video, bilder og til og med elektronisk faks takket være samarbeid med Vimeo, HelloFax og Pixlr.

Dropbox Extensions er tenkt brukt i Dropbox-appen lokalt på en datamaskin, og man setter opp innstillingene ved å koble filtype med aktuell programvare (der det er aktuelt). I prinsippet vil dette også virke på mobile plattformer, så man kan anta at denne funksjonaliteten også vil finne veien til for eksempel iOS eller til en nettleser. 

Via Dropbox.