MAC: Nordisk tastatur tilgjengelig. (Foto: Logitech)

Finner opp hjulet på nytt

Nytt tastatur introduserer et kontrollhjul, en inndatabryter som tilpasser seg ulike applikasjon som Creative-sviten eller Office-pakken. 

Publisert Sist oppdatert

Logitech har dreisen, og lanserer et nytt tastatur for skrivebordsbruk med et viktig tillegg: Hjulet.

Firmaet selv kaller vriknotten øverst til venstre på tangentene til det nye Craft-tastaturet for en inndatabryter, for i tillegg til å vris kan den også trykkes. 

Men hovedpoenget er selvfølgelig at den fungerer som en kontekst-sensitiv kontroll, ikke ulikt Apples kontroversielle TouchBar OLED-display på nye MacBook Pro. 

Glade hjul

Ved å vri på hjulet kan man zoome i vinduer, eller kontrollere innstillinger som bredden på pennestrøket i Photoshop eller Illustrator. I Office-programmene kan man styre layout og design-maler. Og ellers bruke den som avspillingskontroller i media-progammer, for eksempel.

Applikasjoner som kan kontrolleres med Craft er Microsoft Word, PowerPoint, Excel 2010, 2013 og 2016 (kun Windows) samt Adobe Photoshop CC, Illustrator CC, og Premiere Pro CC 2017. 

Vriompeis

Så på en måte kan man tenke seg at Craft bringer noe av funksjonaliteten til Surface Studio til en vanlig datamaskin, men til en brøkdel av prisen.

Lading skjer via en USB-C ledning, ellers er tastaturet trådløst via Bluetooth. På en Mac kreves macOS 10.11 eller nyere.

Pris i Norge, direkte fra Logitech, er 1.990 kroner. Les mer, og forhåndsbestill, hos Logitech her. Sjekk ut noen promo-videoer nedenfor.

Via Logitech