DESSVERRE: Annonsering om at Flash snart ikke kunne lastes ned skyldes endring av nettstedet. Illustrasjon: Skjermdump IDGNS.

Men Flash var ikke død. Dessverre.

Å fjerne nedlastingssiden var en oppdatering, ikke et forvarsel, sier Adobe.

I en egen advarsel til større organisasjoner meldte Adobe i går at de kom til å fjerne nedlastingssiden for nåværende og eldre versjoner av Flash Player om et par uker.

Det ble tolket som at selskapet endelig innser at tida for Adobe Play er alvorlig på hell.

For godt til å være sant

Imidlertid fikk ikke mange champagnekorker smelle før selskapet bak en av de mest mislikte og usikre nettlesertilleggene på nett kom med en presisering. Sidene ble fjernet på grunn av endringer og oppdatering av nettstedet til Adobe.

- Hensikten med advarslene var for de virksomhetene som hadde ulike automatiske rutiner for å sjekke og laste ned Player-tillegget om å endre sine pekere, sier en talsperson til vår nyhetstjeneste.

Den omtalte siden var for de virksomhetene som har lisens for å massedistribuerer Flash Player i egne organisasjoner. Slike lisenser er brukt også i offentlige organisasjoner som skoler.

Satser på HTML5

- Adobe støtter åpne nettstandarder og mener HTML5 er framtidas nettplattform. Vi arbeider tett med Mozilla, Google, Facebook og andre store nettaktører for å legge til rette for at denne plattformen tas i bruk. Denne evolusjonen omfatter hele industrien og Adobe investerer tungt i utviklingen, sier Adobe.

Deretter legger de til at ingenting har endret seg med hensyn til Flash Player og at nedlastingslenker fortsatt vil være tilgjengelig for alle brukere.

Mens Flash lunter videre med sitt, er verden i ferd med å gå over i en ny tilværelse. Google Chrome avvikler støtten for Flash gradvis, Firefox og Edge auto-blokkerer Flash som standard og Apple følger som vanlig etter med en vri som blokkerer både Flash og Silverlight-innhold fra nettsteder.