ADOBE SIGN: Snart skal Microsoft Office 365-brukere enkelt kunne signere sine dokumenter ved hjelp av Adobe Sign-appen og Adobe Sign-integrasjon. (Foto: Toralv Østvang)
ADOBE SIGN: Snart skal Microsoft Office 365-brukere enkelt kunne signere sine dokumenter ved hjelp av Adobe Sign-appen og Adobe Sign-integrasjon. (Foto: Toralv Østvang)

Office 365-signatur med Adobe Sign

Adobe Sign er nå blitt plattformen og verktøyet for digital signering av dokumenter for Microsoft Office 365-brukere.

Dette innebærer at Microsoft Office 365-brukere enkelt kan bruke sin mobile enhet til å signere sine Office-dokumenter. Dette kan gjøres bare ved at man skriver navnet sitt med pekefingeren eller en digital penn på mobil- eller nettbrettskjermen. 

Integrasjonen sørger for at signaturen automatisk og øyeblikkelig kommer på plass i MS Office 365-dokumentet man jobber med på pc- eller Mac-skjermen.

100 millioner brukere

Slik skal samarbeidet mellom de to store programvareselskapene Adobe og Microsoft bidra til å gjøre dokumentflyten i bedriftene mer effektiv.

Microsoft og Adobe har nå kunngjort enda tettere partnerskap der Adobes Sign-plattform integreres med Microsofts Teams-plattform for samarbeid mellom MS Office 365-brukere.

Avtalen gjør at Adobe får en potensiell tilgang til omlag 100 millioner MS Office 365-brukere verden over med sin Adobe Sign-plattform.

I tillegg omfattes Microsofts kundeadministrasjonssystem Microsoft Dynamics CRM av samarbeidsavtalen.

Den utvidede integrasjonsavtalen som Microsoft og Adobe nå har gått ut med, omfatter også Microsoft Flow, et verktøy for arbeidsflytstyring som Microsoft lanserte i fjor, samt Microsofts skylagringstjeneste Onedrive – og altså det chat-baserte gruppesamarbeidsverktøyet Teams.

Adobe Stock-illustrasjoner

Det stopper imidlertid ikke der. Microsofts Teams-meldingstjenste blir nå også integrert i Adobe Creative Cloud-programpakken og derigjennom Adobe Stock. Sistnevnte er en tjeneste for utveksling og kjøp av royalty-fritt foto- og illustrasjonsmateriale som blant annet kan brukes til presentasjoner og markedsføring.

En god match

Mye av forutsetningen for den stadig tettere Microsoft/Adobe-integrasjonen ligger i partnerskapet som de to selskapene kunngjorde høsten 2016, der det blant annet het at Adobes plattform for kreativ programvare, Creative Cloud, Adobes plattform for dokumentflyt, Document Cloud, og Adobes markedsføringstjenester ville bli tilgjengelige via Microsofts Azure-skytjeneste.

Ifølge amerikanske Computerworld sier bransjeanalytikere at partnerskapet er en god match. En av analytikerne påpeker at Microsofts dokumenthåndtering fortsatt har visse begrensninger innen utforming av dokumenter og formularer, som er viktige områder når informasjon skal klargjøres for digital signering. Adobe bringer nå dette til torgs med sin Adobe Design-plattform.

Ikke minst blir dette viktig når Microsoft Office 365-plattformen utvides til i større grad enn i dag å gi muligheter for å samhandle med personer og bedrifter utenfor brannmuren, for eksempel med kunder, heter det.

En annen analytiker påpeker hvor viktig det er for Adobe at selskapets såkalte vertikale tjenester, det vil si spesifikke løsninger for henholdsvis kreative brukere, markedsføringsfolk og salgsmedarbeidere, nå får en mer horisontal spredning i bedriftene og formodentlig kan bidra til bedre samarbeid på tvers av avdelingene, ifølge Computerworld.

Programvaren som gjør de nye samarbeidsformene mulig, vil bli tilgjengelig i løpet av de kommende ukene.