FARGER I ULTRAHD: De profesjonelle videoapplikasjonene i Adobe Creative Cloud får nå blant annet mer avansert fargestyring

Adobe satser sterkt på UltraHD

Adobe oppdaterer nå støtten for video med ultrahøy oppløsning i Creative Cloud-programvaren.

- I takt med at hele verden er i ferd med å flytte over til UltraHD, blir det enda viktigere å sikre ekstrem høy kvalitet på ens videoproduksjoner, uavhengig av skjermen det vises på, sier Max Hagelstam, nordisk videospesialist hos Adobe.

Forbedringene som Adobe nå gjennomfører i programmer som Adobe Premiere Pro CC og Adobe After Effects CC er myntet på produksjonsselskaper, kringkastere og videoentusiaster.

Blant annet er det snakk om forbedret fargeteknologi og ikke minst støtte for video- og effekt-redigering på berøringsfølsomme skjermer som for eksempel Microsofts Surface-produkter.

I Premiere Pro CC får man nå omfattende støtte for redigering i ikke bare 4K, men den ekstremt høyoppløste 8K-standarden, som det riktignok finnes lite utstyr for på markedet foreløpig.

Også effektprogrammet After Effects CC får bedre fargenøyaktighet og bedre justeringsmuligheter, melder Adobe.

Støtten for berøringsfølsomme skjermer omfatter dessuten animasjonsfunksjonen Character Animator, der et videokamera detekterer bevegelser som overføres til animasjonsfigurer. Character Animator er nå blitt optimalisert for Microsoft Surface Pro, Windows 8-baserte nettbrett og for redigering på Mac-er som benytter Apple Trackpad.

Remix er en ny funksjon i lydredigeringsprogrammet Adobe Autition CC, som automatisk tilpasser musikken til lengden av videoinnholdet.

Destination Publishing i Adobe Media Encoder støtter for øvrig nå også Facebook, i tillegg til sosiale plattformer for videopublisering som allerede har fått støtte, som Youtube, Vimeo og Creative Cloud.