FARGEJUSTERING: Lumetri Color Panel skal gjøre det lett selv for folk uten spesialkompetanse i fargestyring å justere fargene i video- og filmprosjekter.

Noe for alle i Adobes Hollywood-satsing

Gjennom Creative Cloud kan Adobes nye filmtricks brukes av hvem som helst hvor som helst. Dette er Adobes NAB-budskap.

Ser du noen fine farger? Ta bilde av motivet med mobilen og overfør fargene, ikke bildet, til ditt neste videoprosjekt. Den nye Adobe-appen du bruker til dette, heter Project ”Candy”.

Vil du ha med en 2D-figur som prater i din neste reklamesnutt, trenger du ikke leie inn en animatør som trenger dager og uker til å lage animasjonen.  Snakk selv med ansiktet mot et videokamera og se figuren på pc-skjermen bevege kropp, hode og munn akkurat som deg, helt leppesynkront. Med din tale.

Den nye After Effects-funksjonen heter Adobe Character Animator CC og gir nytt liv til to-dimensjonale figurer.

Dette er bare to av mange nye små og store løsninger Adobe presenterer på årets NAB-messe i Las Vegas.

Årets NAB

NAB står for National Association of Broadcasters, som representerer den profesjonelle kringkastingsbransjen i USA. Mandag starter den store, årlige NAB-messen i Las Vegas, med fokus på radio-, tv-, video- og film-teknologi. Gjerne med rundt 100.000 besøkende. Mange av nyhetene vises for pressen i løpet av helgen forut for messen.

PC World har fått en snikktitt på Adobes NAB-nyheter gjennom en webkonferanse ledet av Bill Roberts, en av produktsjefene for Adobes videoløsninger. Hans budskap var at Adobe nå har verktøy for en global arbeidsflyt innen video, lyd og kringkasting.

Globalt samarbeid

Med Adobe Creative Cloud-skyløsningen som nav kan folk jobbe sammen om små og store prosjekter uavhengig av hvor de befinner seg.

– Kreativitet og samarbeid står i sentrum, sa Roberts.

Adobe Anywhere kommer nå i to versjoner. Med Mercury Streaming Engine kan produksjonsselskaper dele på media og prosjekter på tvers av kontorer og opptakssteder.

Nå kommer det også en ny og rimeligere versjon for selskaper som samarbeid «in house» og som ikke trenger fjernredigering. Adobe Anywhere er arbeidsflyt-teknologi som blant annet skal minske behovet for tunge filoverføringer.

Med appen Premiere Clip kan man enkelt begynne grovredigeringen av videoopptak på nettbrettet ute i felten og jobbe videre med redigeringen på pc-en eller Mac-en når man kommer tilbake til jobben.

Lek med farger – på fullt alvor

En av de nye Adobe-løsningene er altså Project ”Candy”. En tilsynelatende uskyldig liten app som gjør at du kjapt kan knipse et bilde av et motiv med farger du liker, for eksempel en bygning badet i ettermiddagslys. Senere kan du bringe disse fargene inn i bilde- og videoredigeringen og skape akkurat den stemningen du har sett for deg, basert på disse fargetonene. Dette kan gi mye raskere start på redigeringsprosjektet, sier Adobe.

Morph Cut er en ny funksjon i videoredigeringsprogrammet Adobe Premiere Pro CC som sletter uønskede pauser og «jump-cuts» fra videoklipp med såkalte «talking heads», der vi ser en programleder, en intervjuer eller et intervjuoppobjekt som stotrer og lager pauser som man gjerne vil fjerne så umerkelig som mulig.

Ansiktssporing

Gode, gamle After Effects brukes til å lage avanserte videoeffekter til bruk i blant annet Adobe Premiere Pro CC. After Effects-funksjonen Face Tracker følger nå ansiktsbevegelser med enda større presisjon.

FARGELEK: Med Adobe Project "Candy" kan man leke med farger – også profesjonelt.

Adobe lanserer også et nytt fargeverktøy, Lumetri Color Panel, som brukes i Premiere Pro til å kombinere det beste fra Adobe Speed Grade CC og Adobe Lightroom til å foreta både enkle og komplekse fargejusteringer.

Adobe satser imidlertid ikke bare på film- og video-redigering, men også på verktøy til bruk i tv-studioer. Tenk deg at du har et ferdig innslag, men ønsker å gjøre det litt kortere for å få plass til et ekstra reklameinnslag. Men du kan ikke uten videre kutte fra slutten – da kan jo sluttpoenget forsvinne. Løsningen er Time Tuner, som brukes både i Premiere Pro CC og Adobe Media Encoder CC til å gjøre det enklere å justere lengden på videoinnhold.

Mange av nyhetene som Adobe viser på NAB-messen kommer i de neste versjonene av Adobe Premiere Pro, After Effects og en rekke andre av programmene i Creative Cloud-abonnementet og blir derfor tilgjengelig ikke bare for store film- og tv-selskaper, men også for små produksjonsselskaper og til og med vanlige foto- og videoentusiaster .

Se video nedenfor av Charachter Animator.