POD: Sett inn proppen. (Foto: Bang & Olufsen)

Bang & Olufsen med trådløse ørepropper

B&O gjør som Apple og kutter kabelen helt med sine nye Beoplay E8-propper.

Publisert Sist oppdatert

Bang & Olufsens nye Beoplay E8 lover en premium opplevelse innen trådløs lyd – til en premium pris.

AirPods

Apple har hatt stor suksess med sine AirPods trådløse ørepropper, som er genialt enkle å sette opp - først mot en iPhone, og så automatisk mot alle kompatible enheter, også Mac-er, med samme Apple ID.

Til en visse grad er suksessen betinget av det noe kontroversielle (men ikke overraskende) valget om å kutte ut hodetelefonkontakten på iPhone 7, men AirPods har vært så populære at de har vært vanskelige å få tak i, og med lang leveringstid.

Beoplay

Men selv om B&Os nye Beoplay E8-ørepropper må tåle en sammenlikning med AirPods, treffer de et noe annet marked.

For det første gir de i større grad en premium følelse på materialitet og eksklusiv dansk design.

For det andre gir de også en større grad av kontroll. Med innebygget DSP (Digital Signal Processor) kan både gain og EQ justeres. En egen «transparens»-modus gjør at man i tillegg kan høre  lyd fra omgivelsene (kjekt i trafikken). 

Touch-kontroller gjør at man kan styre avspilling av lydspor, gi stemmekommandoer via Siri, og ta telefonsamtaler (via mikrofon) – alt via egen iOS-app.

Bluetooth

Proppene i seg selv har fire timers batteritid, men også bæreetuiet har ekstra strømkapasitet for hele to ladesykluser. Lades med USB-A til MicroUSB-kabel.

Til forskjell fra Apple er de to proppene ikke individuelle, i den forstand at høyre propp er en master, med større batterikapasitet, og venstre er slave.

Bluetooth-protokollen som benyttes er Bluetooth 4.2 med AAC codec

Alternativer

To fargealternativer finnes: Sort og koksgrått. Materialene som er benyttet, er aluminium, rustfritt stål og lær. Design er (igjen) Jakob Wagner. 

Tilgjengelighet fra midten av oktober. Men også prisen er en premium opplevelse – 2.999 kroner koster herligheten i Norge. Apples AirPods koster til sammenligning 1.790 kroner.

Les mer hos Bang & Olufsen her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.