POD: Bionisk øre neste? (Foto: Apple)
POD: Bionisk øre neste? (Foto: Apple)

AirPods som hørselshjelp

Apples Live Listen-teknologi hjelper tunghørte med iOS 12.

Publisert Sist oppdatert

Apples trådløse teknologi for forsterkning av lyd kommer til AirPods.

Funksjonaliteten vil bli tilgjengelig med høstens lansering av iOS 12, og lar en bruke iPhone som mikrofon og forsterker av lyd i kombinasjon med et høreapparat.

Live Listen

Teknologien, kalt Live Listen, har vært tilgjengelig siden 2014 og benyttes så langt av enkelte høreapparater som er utviklet i samarbeid med Apple.

Enkelte høreapparater bruker eksterne moduler for å fange opp lyd, forsterke den og så kringkaste den trådløst til mottaker-elementer som sitter ved øret.

Live Listen benytter seg av et liknende prinsipp, men har den store fordelen av større rekkevidde og ikke minst den massive regnekraften som sitter i en iPhone til etterprosessering og optimalisering av lyd.

AirPods

Med den kommende oppdateringen av operativsystemet for Apples mobile enheter til versjon 12 vil denne muligheten også bli tilgjengelig i kombinasjon med Apples egne trådløse ørepropper AirPods.

AirPods vil ikke kunne erstatte et profesjonelt høreapparat, men vil kunne hjelpe tunghørte som ellers ikke benytter seg av hørelshjelp på en rimelig, men forhåpentligvis effektiv måte.

I hvilken grad teknikken kan hjelpe til for eksempel å filtrere tale i støyende omgivelser, eller andre scenarier der høreapparater er optimalisert, gjenstår å se.

Via Quartz