Foto: Apple

Sammen mot sporing

Apple og Google finner felles interesse i å motarbeide uønsket sporing med blåtann-enheter.

Publisert

Apple og Google jobber nå sammen for å lede et bransjedekkende initiativ for å adressere uønsket sporing og misbruk av Bluetooth-sporingsenheter.

Dette i henhold til en felles pressemelding.

Apple har selv hatt stor suksess med sine AirTags, små brikker for å kunne spore nøkler og andre verdisaker gjennom Find My-appen. Slik sporing virker også på AirPods, samt en rekke produkter fra tredjeparts-leverandører - inkludert sykler.

Men som med det meste av teknologi så kan dette også misbrukes, og det er flere eksempler på at slike enheter ikke bare har blitt brukt til å gjenforene eier med tapt eller stjålne verdisaker, men også misbrukt for å stalke intetanende personer. Som eks-kjærester.

Samarbeidet mellom Apple og Google skal sikre at meldinger om stjålne eiendeler kan sendes over såvel iOS som Android-systemene. Maskinvare-produsenter som Samsung, Tile, Chipolo, eufy Security, og Pebblebee sier de kan være interessert i å delta i satsningen.

Men for å motvirke uønsket sporing så er det tenkt at det implementeres teknologi som på en smart måte vil kunne varsle et potensielt offer. Apple og Google har nå utarbeidet et utkast for en slik protokoll, og tenker å implementere løsningen etter at en høringsperiode er over - antakelig mot slutten av kalenderåret.