SATSER: Melissa B. Cross skal være med på satsningen Aize nå gjør i USA. (Foto: Aize)

Akers teknologisatsning utvider til USA

Aize åpner kontor i Houston, Texas, og etablerer med det sin første base utenfor Europa.

Aize lager programvare som setter fart på industriens digitale omstilling, og leverer en arbeidsflate som lar brukerne se, navigere og samarbeide i digitale versjoner av installasjonene de kontrollerer.

Styrker satsningen

– Vi opplever økende interesse fra våre amerikanske kunder og dette grepet er en styrking av satsingen i Nord- og Sør-Amerika. Vi utvikler produktet vårt i tett samarbeid med partnerne våre i energibransjen, og derfor er det viktig for oss å være der de er. Nå skal vi ha føtter på bakken i Houston og videreutvikle oss i markedet i USA, Canada og Mexicogulfen, sier kommersiell direktør i Aize, Anders Brun i en pressemelding.

Aize er en skybasert tjeneste som samler all tilgjengelig intern- og tredjepartsdata i en arbeidsflate som lar brukerne søke, visualisere, navigere og samhandle i digitale versjoner av anleggene i sanntid.

Til å lede det nye kontoret har Aize ansatt Melissa B. Cross som visedirektør for Amerika. Cross har lang erfaring fra ulike lederroller i energi- og ingeniørbransjen.

– Aize har allerede suksess med å levere verdi i drift, og det selskapet kan tilby med sin innovative tilnærming til både markedet og forskning og utvikling er veldig attraktivt. Jeg er stolt over å bli med Aize på denne reisen, sier Cross.

Stor økning

I løpet av det siste året har Aize økt antall ansatte fra rundt 80 til 220, og planlegger nå å rekruttere til den amerikanske satsingen.

Selskapet jobber tett med flere av verdens ledende energiselskaper, og Houston-kontoret vil også spille en sentral rolle i å styrke det langvarige partnerskapet med Aker Solutions i regionen.

I april inngikk Aize en strategisk samarbeidsavtale med Aker BP om å utvikle programvare for å effektivisere drift, barrierestyring og vedlikehold.