UTVIDER: Stavanger-selskapet Cyviz utvider markedet med nytt kontor i Nederland. Her med CEO Espen Gylvik (t.v) og kommunikasjonsdirektør Ellen K. Lome. (Foto: Sigmund Sagberg)
UTVIDER: Stavanger-selskapet Cyviz utvider markedet med nytt kontor i Nederland. Her med CEO Espen Gylvik (t.v) og kommunikasjonsdirektør Ellen K. Lome. (Foto: Sigmund Sagberg)

Cyviz ekspanderer til Nederland

Nylig åpnet Cyviz kontor i Nederland, som dermed er det femtende i rekken for den norske børsnoterte teknologileverandøren.

Publisert Sist oppdatert

- Det har vært en unik vekstreise fra lokale kunder i oljeindustrien i Stavanger til verdens største selskaper i en rekke sektorer. Det som startet som et lite, norsk it-selskap har nå fått et globalt fotfeste innen avansert samhandlingsteknologi, sier Espen Gylvik, CEO i Cyviz.

Selskapet har vært notert på Euronext Growth siden 2020, som ikke er en ren børsnotering. Aksjen blir likevel handlet gjennom børsens handelssystem og er under børsens markedsovervåkning.

Cyviz ble grunnlagt i Stavanger i 1998 av Joar Vaage og Øyvind Hovland.

Dybdesyn

Ideen oppstod som følge av oljeselskapenes behov for dybdesyn når de jobbet med seismiske modeller, og ved å bygge samhandlingsrom med høyoppløselig 3D-visualisering på store skjermer kunne ekspertene i oljeselskapene utnytte dataene bedre i planlegging og operasjon for å få mer olje fra feltene.

Selskapet utvikler og leverer Cyviz software- og hardwareløsninger for fullskala konferanserom, kontrollsentre og opplevelsessentre.

Cyviz har hovedkontor i Stavanger og er nå til stede i totalt 15 byer inkludert Oslo, London og Houston.

Nederland

Ekspansjonen fortsetter og i disse dager åpner Cyviz kontor med showroom i Utrecht i Nederland.

- Sammen med vår partner SPIE får vi nå en tydelig tilstedeværelse i en ekstremt spennende region for Cyviz. Vi opplever stor interesse for våre produkter fra både store bedrifter, offentlige instanser og forsvarssektoren. Med et eget kontor og mulighet for å vise frem våre løsninger er vi optimistiske med tanke på å utnytte mulighetene også i denne regionen, sier Espen Gylvik.

Selskapet har det amerikanske forsvaret, Accenture, Boeing, og Microsoft på kundelisten.

Langsiktig samarbeid

Nylig valgte Aker BP Cyviz som sin strategiske partner for neste generasjons samhandlingsløsninger og utvikling av deres Integrated Operations Centre i det nye Aker BP-bygget i Stavanger.

- Det strategiske samarbeidet vi har inngått med Aker BP vil styrke det langsiktige samarbeidet ytterligere, og vi ser frem til å levere våre løsninger til blant annet de nye Valhall-bygningene, sier Gylvik.