LED: Smart kjølesystem skal gi LED-holdbarhet i 60 år (Foto: Dyson)

Dysons nye smart-lampe

Takket være algoritmer tar Lightcycle Morph sikte på å viske ut skillet mellom naturlig og kunstig lys. Og kan selvfølgelig også styres med en app.

Publisert Sist oppdatert

Dyson - de med støvsugerne, du vet - har lansert en ny smart-lampe.

Ja, den kan styres med en app, men mer interessant er at den styrer seg selv.

Dyson Lightcycle Morph

En lampe er ikke bare en lampe. Den kan være alt fra stemningslys, til arbeidslys, til design-lys; og dessuten fungere både som direkte og indirekte lyskilde.

Lightcycle Morph ønsker å gi deg alle disse funksjonene ved å kunne vende og vris til alle disse ulike formålene - men den utmerker seg ved å bruke kunstig intelligens til å tilpasse seg lyset rundt.

Og kanskje det gjør den spesielt attraktiv for oss som (i varierende grad) bor i et land med lange netter om vinteren. Ved å overvåke døgnets gang og tilpasse lys-fargetemperaturen til endringene skal ikke skillet mellom kunstig og naturlig lys oppleves som skjemmende.

Slik minner den om funksjonen i macOS kalt Night Shift som også styrer grader Kelvin på lyset som kommer fra LED-skjermen i en Mac - for å få mindre eksponering mot det blå lyset når det nærmer seg kveldstid etter den biologiske klokken. Og tilsvarende kan den ha en funksjon for å dimmes opp om morgenen.

Selvfølgelig har den andre, tekniske finesser også - slik som en spesiell kjøle-teknologi som gir lengre levetid for LED-pærene, til berørings-dimming, til USB C-utgang for å lade en Mac eller iPad.

Den har også infrarøde sensorer for å detektere nærvær, og vil dimmes ned for å spare strøm dersom det ikke er aktivitet. 

For å finne ut mer er det foreløpig mest å hente på de engelske nettsidene til Dyson. Handle kan du i den norske nettbutikken deres her. Pris i Norge fra 5790 kroner.

Sjekk også ut en promo-video fra en eldre men liknende modell nedenfor.

Via Dyson