MER FOR MINDRE: Både Mark Zuckerberg og Sundar Pichai ønsker seg mer lønnsomhet for mindre kostnad. (Foto: Unsplash)
MER FOR MINDRE: Både Mark Zuckerberg og Sundar Pichai ønsker seg mer lønnsomhet for mindre kostnad. (Foto: Unsplash)

Zuckerberg er misfornøyd med produktiviteten i Meta

Flere selskap syns de ansatte kunne anstrengt seg litt mer.

Den siste tiden har flere av de største tech-selskapene annonsert labre resultater og planer om kostnadskutt, blant annet nedbemanning. Det kan være fordi de ansatte ikke jobber hardt nok, melder Business Standard.

– Realistisk sett er det sannsynligvis en haug med mennesker i selskapet som ikke burde vært her, sa Zuckerberg i juni. Dette etter at Meta meldte sitt første inntektstap noensinne.

– Og en del av håpet mitt ved å heve forventningene og ha mer aggressive mål . . . er at jeg tror noen av dere kanskje bare sier at dette stedet ikke er noe for dere. Og slik selv-selektering er greit for meg, sier han videre.

Zuckerberg har også merket seg at det er vanskeligere å få med ansatte på møter, fordi de bruker tid i arbeidsdagen på personlige ærend.

Også Google og Alphabets toppsjef Sundar Pichai merker samme trend.

– Det er reell bekymring for at produktiviteten vår som helhet ikke er der den burde være med det antallet ansatte vi har, sier Pichai. Dermed vil han ha opp produktiviteten og skape en kultur med bedre fokus. Selskapet har for andre kvartal på rad svakere resultat enn forventet.