ALT-I-ETT: Sprout Pro by HP har nå begynt å finne veien inn i norske skoler. (Foto: HP)
ALT-I-ETT: Sprout Pro by HP har nå begynt å finne veien inn i norske skoler. (Foto: HP)

Dette er Sprout Pro by HP

Sprout Pro by HP er en oppdatert versjon av Sprout som HP lanserte i 2015.

Et av Computerworlds britiske søstertidsskrifter, Digital Arts, betegner Sprout Pro by HP som en iMac-lignende (dét liker neppe HP) alt-i-ett-datamaskin med 23-tommers berøringsfølsom skjerm.

Videre har den en 20-tommers berøringsfølsom bordmatte som man kan tegne og skrive på med flere fingre samtidig eller med digital penn. Den berøringsfølsomme bordmatten har 20 samtidige berøringspunkter. Et 3D-kamera er plassert i lampen over skjermen som lyser opp bordmatten. Kameraet på 14 megapiksler kan både fotografere og skanne 2D- og 3D-objekter på matten. I armen er det også en projektor som kan projisere bilder på matten – eller virtuelt tastatur, om man vil.

Sprout Pro by HP er myntet på kreative brukere, designere og modellbyggere, både profesjonelle og i skoleverket. Illustratører kan skanne inn skisser og arbeide videre på dem på skjermen eller gjøre digital fargelegging på bordmatten. 3D-kunstnere kan lage leirfigurer og avfotografere dem for bruk i 3D-program, og tredimensjonale objekter kan fotograferes, bearbeides og til slutt skrives ut i på 3D-skriver.

Maskinen har en Intel Core i7-prosessor supplert av en Nvidia Geforce-grafikkprosessor GT945A med én gigabyte videominne. Den har én terabyte disk og åtte gigabyte internminne, og den kommer med Windows 10.

Flere programvareselskaper, inkludert Adobe, Autodesk , Microsoft og The Foundry, har begynt å gi noen av sine programmer støtte for Sprout.

Veiledende startpris er 44.908 kroner, men maskinen vil nok ofte selges rimeligere, siden den kommer til å inngå i anbudspakker.

Fra Sprout-maskinen kan man enkelt kommunisere med andre gjennom Sprout Companion for Skype For Business.