Stort it-samarbeid skal (forhåpentligvis) vekke trege politikere GoForIT-samarbeidet går inn for å knuse åpenlyse flaskehalser. Formålet er å påvirke innholdet i utdanning og arbeidsliv innen it, teknologi og innovasjon i en bærekraftig retning.
En dag med cybersikkerhet og kunstig intelligens på timeplanen Som en del av programmet Girls4tech inviterte Mastercard jenter fra Rommen skole til en litt annerledes undervisningsdag.
Kommuner risikerer dagbøter som følge av feil i læremidler Fem kommuner risikerer dagbøter for feil i digitale læremidler etter at Digitaliseringsdirektoratet har gjennomført tilsyn.
Mange foreldre ønsker mindre skjermbruk i grunnskolen Blant foreldre til barn i grunnskolen ønsker hele 49 prosent av de spurte mindre bruk av skjerm i undervisningen. Det viser en ny undersøkelse.
Lærer: – Elever ikke garantert anonymitet ved eksamen Utdanningsdirektoratet har endret datasystemet slik at elever må levere eksamen i riktig format for at anonymiteten skal være sikret. Skremmende, mener lærer.
Ekspertutvalg: For stort gap mellom behovet og realiteten Ekspertgruppen for digital læringsanalyse ser et stort gap mellom kompetansen sektoren trenger for å kunne lykkes med læringsanalyse, og hva som er realitetene. Utvalget mener det er behov for nye regler for personvern i skolen og retningslinjer for forsvarlig bruk av digital informasjon til å forbedre læring.
Savner oppmerksomhet om ikt-sikkerhetskompetanse Mandag kunne justisminister Emilie Enger Mehl motta Totalberedskapskommisjonens rapport. NITO mener rapporten kunne vært mer konkret på flere områder.
Flere fagskolestudenter velger teknologifag Tall fra hovedopptaket til fagskolene er klart. Informasjonsteknologi er utdanningsområdet med størst prosentvis økning i antall søkere som fikk tilbud.
Elever som ble rammet av dataproblemer, kan få eksamen annullert Elevene som fikk eksamen ødelagt av dataproblemer, kan få eksamen annullert. Elevorganisasjonen er fornøyd. Det opplyser Utdanningsdirektoratet.
Svikter vi elevene digitalt? Det hjelper ikke at elvene blir flinke på det digitale hvis systemene ikke fungerer, eller om endringen det fører med seg ikke tas på alvor.
– Dypt bekymret for framtida REVIDERT NASJONALBUDSJETT: NITO-presidenten er svært skuffet over at regjeringen ikke tar grep for å satse på framtida, og etterlyser flere ikt-studieplasser. Han får støtte fra Tekna-president Lars Olav Grøvik.
Vil gi barna digitale pauser REVIDERT NASJONALBUDSJETT: Regjeringen gir 150 millioner kroner til skolebøker og arbeid med læreplanene.
Kombinasjonen økonomi og teknologi er populær Tall fra Samordna opptak viser en økning i søknader til økonomisk-administrative fag, it og teknologi. Et nytt studieprogram ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved UiO – som kombinerer økonomi og datavitenskap – er blant de aller mest populære ved universitetet.
Åpner lommeboka for fagskolene Regjeringen ønsker å styrke kvaliteten i fagskolene med 51 millioner kroner. Pengene skal blant annet gå til å utvikle nye utdanningstilbud og å øke den digitale kompetansen til faglærerne.
Flere jenter søker guttedominerte utdanningsprogram Økningen i antall søkere har vært størst i teknologi- og industrifag. Det er 1100 flere søkere til teknologi- og industrifag på vg1 enn i 2019.
Computas blir hovedsamarbeidspartner for Itdagene Som hovedsamarbeidspartner for arbeidslivmessen vil Computas fungere som Itdagen-styrets nærmeste samarbeidspartner og være engasjert gjennom hele prosessen.
OBOS og OsloMet går sammen om å styrke byggebransjen Vil samarbeide om å rekruttere flere til teknologiutdanning.
Professor laget dataspill for å hjelpe kjemistudenter Et nyutviklet dataspill av en professor skal gjøre det lettere for studenter å lære kjemi.
NITO ut mot populær app: – Tiktok sporer deg Unge er dårligst når det kommer til ikt-sikkerhet. Det viser en undersøkelse gjort på vegne av NITO. Nå advarer organisasjonen om bruken av Tiktok.
Etterlyser flere kloke hoder Trond Markussen, president i NITO, mener kompetansekrisen vi står overfor med stor ingeniørmangel vil forsinke energikommisjonens forslag, og etterlyser flere studieplasser for realfag og teknologi.
Danske universiteter forbyr chatGPT Flere danske universiteter frykter at studenter kan bruke kunstig intelligens til å jukse og forbyr nå bruk av chatroboten chatGPT på eksamen.
Bør alle kommuner se seg om etter en gaming-ekspert? – Klimaomstilling vil kreve et åpent sinn av oss alle, særlig kommunene, som har fått en ny samfunnsrolle, sier to forskere og en biblioteksjef. De utvikler spillteknologi for å gjøre ungdom til gode klimarådgivere.
Kunstig intelligens skaper begeistring og bekymring Den siste tiden har tekstroboten ChatGPT fått mye oppmerksomhet. Datasikkerhetsekspert Erling Schackt er foreløpig mer begeistret enn bekymret for teknologien.
Lektorlaget ber Brenna veilede om kunstig intelligens Skolene må få klarere signaler om hvordan de skal forholde seg til chatroboten ChatGPT, mener Norsk Lektorlag. De vil ha kunnskapsministeren på banen.
KI fører til stengt internett under eksamen på videregående Kunstig intelligens (KI) som chatroboten ChatGPT, har skapt hodebry for norske skoler.
Nye digitale samiske læremidler i flere fag Troms og Finnmark fylkeskommune utvikler nye digitale samiske læremidler i flere fag. Fylkesrådet foreslår å bevilge 2 millioner kroner til arbeidet.
Stiller spørsmål om tempoet for digitalisering i skolen Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) frykter at digitaliseringen av norske skoler har gått for fort og uten nok kunnskap.
Vil at flere skal lære programmering i skolen Uy Tran har utviklet en lavterskel løsning for at flere nordmenn skal lære seg programmering.
Nobels fredssenter med Minecraft-samarbeid I dag lanserte Nobels fredssenter sitt samarbeid med Minecraft Education om et nobelspill.
Tønsberg kommune risikerer tvangsmulkt: utilstrekkelig universell utforming Brev sendt fra Digitaliseringsdirektoratet varsler 35 000 kroner i dagbøter dersom feilene ikke er rettet innen 7.januar.
Norsk ungdomsskole mottok høythengende utmerkelse av Apple Utmerkelsen ”Apple Distinguished School” gis kun til verdens mest nyskapende skoler. Frøyland ungdomsskole er en av dem.
En skikkelig jentefest Det ble rekordoppmøte under årets Girl Tech Fest. I år ble arrangementet i hovedstaden avholdt på nytt sted, og med besøk av representanter fra en ny regjering.
Nytt prosjekt skal gi mer kunnskap om digitalisering i skolen Forskningsprosjektet, som er et samarbeid mellom Høgskulen i Volda, Universitetet i Stavanger og Universitetet i Oslo, skal se på utvikling og trender i den norske grunnopplæringen.
Vekker skolebøker til live med AR-elementer Som det første selskapet i Skandinavia kan Ludenso tilby norske elever tilgang på interaktive AR-modeller som kommer til live i skoleboken.
Vil ha digitale temaer inn i alle fag Den nye strategien for digital omstilling i universitets- og høyskolesektoren er klar.
ECPAT lanserer «Trygge veier på nett» Nytt undervisningsmateriell som baserer seg på trafikklysmodellen i den digitale trafikken.
Bruker gaming for å avdekke lese- og skrivevansker Førsteklassinger i Oslo skal game i ti minutter hver dag i fem uker.
Flere søker yrkesfag enn studieforberedende Teknologi- og industrifag har hatt størst økning i søkertall det siste året.
Tekna jubler over flere ikt-studieplasser Tall fra Samordna opptak viser at antallet kvalifiserte førstevalgsøkere som ønsker seg til ikt-studier har økt med 1,6 prosent sammenlignet med i fjor.
Noroff med sterk søknadsvekst Setter søknadsrekord for sjette år på rad og utvider samtidig antall studieplasser.
UiO-oppfinnelse endrer skoleundervisningen Takket være den nye mikrobloggingstjenesten Samtavla kan alle elevene i en klasse dele meningene sine – samtidig – med både læreren og resten av klassen.