UTVIDER: AWS trekker opp Amazons resultater med 80 prosent vekst i salg av skytjenester. (Illustrasjon: Amazon)
UTVIDER: AWS trekker opp Amazons resultater med 80 prosent vekst i salg av skytjenester. (Illustrasjon: Amazon)

Rekord-salg for AWS

Har nesten doblet salg fra første kvartal, og økt inntekten med 20 prosent.

Det er en god stund siden Amazon var bokhandel på nett. Nå er selskapet en teknologikjempe, med stadig voksende utvalg av tjenester, fra maskinvare til bedriftstjenester og nettsky. 

AWS opp 80 prosent

Amazon tapte omlag én milliard kroner (126 millioner USD) andre kvartal i fjor. I år går det så meget bedre, og selskapet melder om fortjeneste på hele 754 millioner kroner (92 millioner USD) andre kvartal 2015.

Totalt vokste inntektene med 20 prosent, til voksne 190 milliarder kroner (23,18 milliarder USD). Mye på grunn av AWS, som økte salget med hele 80 prosent.

Det skal også nevnes at AWS har kuttet prisene på skytjenestene sine jevnt og trutt, i alt 49 ganger siden 2006. Ifølge Computerworlds nyhetstjeneste kutter AWS jevnlig prisene for å reflektere endringer i pris på maskinvare.

Men pris er ikke alt, og AWS-populariteten skyldes også at teknologien har fått gjennomslag hos bedrifter og utviklere.

Utvider globalt

Amazon satser hardt på nettjenester, og bare i andre kvartal 2015 har selskapet rullet ut over 350 nye funksjoner og tjenester. Blant annet Amazon Business-portalen, taletjenesten Amazon Echo og skyopplæringstjenesten AWS Educate.

AWS utvider også globalt, og opprettet nylig Amazon Mexico. Selskapet forbreder også et fremstøt inn i det indiske markedet i løpet av året som kommer.

AWS etablerte seg her i landet med Oslo-kontor og norgessjef i februar i år, via sin finske partner Nordcloud. Det er allerede mange AWS-kunder i Norge, blant andre Telenor, Egmont og Schibsted.