KONTANT LEVERING: Björn Ivroth i Evry vant levering av minibanktjenester i Nederland. (Foto: CF Wesenberg)
KONTANT LEVERING: Björn Ivroth i Evry vant levering av minibanktjenester i Nederland. (Foto: CF Wesenberg)

Evry kjøper Findwise

Evry kjøper svenske Findwise for å styrke kapasiteten innen kognitiv analyse og søketeknologi.

Ifølge en børsmelding har Evry har kjøpt Findwise AB. De er en nordisk leverandør av tjenester knyttet til søk, analyse og stordata.

Findwise har 120 spesialister på søk og dataanalyse som lager løsninger for nordiske virksomheter. De er leverandøruavhengig og har kontorer i Stockholm, Gøteborg, København og Warzawa. Som en del av den nordiske ekspansjonen åpnet de nylig et kontor i Helsinki.

Findwise ble grunnlagt i 2005, og har vært et hurtigvoksende «gaselleselskap» fire år på rad. I 2017 hadde Findwise en omsetning på 106,7 millioner svenske kroner og et driftsresultat på 9,9 millioner svenske kroner.

Søkedrevet kognitive analyser

Findwise har ifølge Evrys melding på egne nettsider en unik metodikk, og et eget rammeverk, Findwise i3, samt ekspertise for å identifisere, analysere og ta beslutninger ut i fra komplekse informasjonsmengder og ulike typer informasjon.

– Ved å kombinere våre styrker skal vi bli en drivkraft i det attraktive markedet for avanserte søk og data analyse, kunstig intelligens og stordata. Kundene vil få tilgang til skalerbare systemer som er i stand til å forstå, resonnere og lære fra data, som leveres med et standardgrensesnitt, en standard implementeringsmetodikk og beste praksis. Ved hjelp av søkedrevet kognitiv analyse levert av EVRY og Findwise, vil hjelpe kundene med å bli enda mer relevante i den digitale tidsalderen», sier Evrys konsernsjef Björn Ivroth i anledning oppkjøpet.