FINNER: TrackID fra Sony lar mobilen gjenkjenne musikk for deg. Frem til 15. september 2017, da må du finne en annen tjeneste.

Sony legger ned TrackID-tjenesten

TrackID, som lar mobilen kjenne igjen og dokumentere musikk, ble lansert av Sony Ericsson i 2005. Nå legges den ned.

Publisert Sist oppdatert

Tjenesten og tilhørende app-er har fulgt med mobiler fra Sony Ericsson, og senere Sony, i tolv år. 15. september 2017 er det slutt. Sony begrunner ikke nedleggelsen ut over å melde at "alle bedrifter må forholde seg til fremtiden, og av og til betyr det at apper avvikles".

Hva dette egentlig betyr - TrackID er en glimrende løsning med mange fans - er ikke gitt. Kan hende det koster mer enn det smaker for Sony å fortsette med den, eller det kan være at selskapet trapper ned på programvare og tjenester i sin mobilsatsing.

Tidligere har Sony lagt ned mobilløsningene Live on Youtube og Playmemories Online; sistnevnte en konkurrerende tjeneste til Google Photo og Apple iPhoto.

Hva har så Sony å tilby brukere av TrackID? Som alternativ foreslår de at du tar i bruk Shazam, og legger ved en lenke til nedlasting av denne. Vil du ta vare på søkehistorikken, som gjerne inneholder mye nyttig informasjon om musikk og artister, må du finne en egen løsning.