NY S7 MED NOTE 7-HONNØR: For å demme opp slagssvikt kommer premiummodellen S7 Edge med fargevalget Coral Blue - som minner mistenkelig om Blue Coral-snittet til Note 7. Foto: Samsung Pressetjeneste.

Slokker ryktene om tidlig S8

Rykter om en tidlig Samsung S8-lansering slokkes, mens to nye S7-medlemmer skal holde interessen ved like mens vi venter.

For å bremse salgssvikten etter Note7-fadesen kommer Samsung til å lansere en ny fargevariant kalt «Blue Coral» som alternativ i Galaxy S7-familien. Den skal komme i den dyreste Edge-varianten. Modellen er ventet i salg i Sør-Korea fra 4. november, og vil selges i resten av verden etterhvert.

- Vi hadde planer om å slippe S7 Edge Blue Coral til alle markeder globalt, men timeplanen for slipp har endret seg på grunn av råvaretilgang, sier Samsung til ET News i Seoul.

Det ligger en liten honnør til Note 7 i fargesnittet. "Coral Blue" var den eneste fargevarianten som var ny i Note 7-familien.

Sliter med omlegging

Det tyder på at endringene av alle produksjonslinjer etter Note 7-stoppen fortsatt er en krevende logistikkoperasjon for koreanerne. Spesielt nå når en ny variant skal produseres i et langt større volum enn planlagt. Men de har funnet ut hva de skal bruke overskuddsfargen til.

Den nye Edge-varianten vil komme med 32 eller 64 gigabyte internlager, og prises litt høyere enn dagens Edge-varianter. Som skikkelige smarttelefoner skal, kan begge utvide lagringen med SD-kort opp til 256 gigabyte

Det andre tillegget selskapet har lansert, er en konsum-variant kalt Galaxy On7. Den er en lettvekterutgave av S7 og blir i første omgang først tilgjengelig i de asiatiske markedene.

S8 som planlagt i 2017

Samsung avviser samtidig ryktene om at de kom til å skyve fram lanseringen av Galaxy S8.

- Å skyve fram en lansering er praktisk helt umulig. Vi hadde lanseringsplanene for S8 klare før vi lanserte Note 7, og har ingen planer om en tidligere lansering, sier en kilde til ET News.

Det vil si at neste premium-modell vil bli lansert under Mobile World Congress i slutten av februar neste år, og salgsstart vil bli i mars i de største markedene.

Selskapet understreker at de to viktigste aktivitetene for Samsung Electronics nå er å gjenvinne tillit og omdømme, og finne ut hva som faktisk fikk Note 7-smarttelefoner til å selvantenne. En sentral del av dette er å utvikle en S8-modell der sikkerhet sitter i høgsetet.

Samtidig melder Celluar-World at Google Pixel ser ut til å ta for seg av skuffete Samsung-kunder i det nordamerikanske markedet. Samsung hadde posisjonert Note 7 til å fylle i det segmentet som skulle sikre dem topplasseringen i fjerde kvartal i Nord-Amerika, en posisjon er som nå er vidåpen for Google å ta. Det er verdt å nevne at Pixel, som tydelig spark til leverandører som liker å jåle opp fargedesign med tullenavn, så har Google valgt å kalle sine fargevarianter Quite Black, Really Blue og Very Silver.