IOS: I den blå boblen. (Foto: Mac4Ever)

iMessage på Android

Slik kan du få meldinger fra IOS på Android. Men du trenger en Mac for å få det til.

Publisert Sist oppdatert

Apple-brukere blir ofte beskyldt for å leve i en boble. Og når det gjelder mobilmeldinger er det avgjørende om boblen er blå eller grønn.

iMeldinger

Meldinger som sendes mellom mobile IOS-enheter og også Mac med Meldinger-appen, sendes som datameldinger, og er i prinsippet gratis. Disse vises i appen som blå bobler - i motsetning til tekstmeldinger sendt som SMS, som vises som grønne. 

For de fleste i dag betyr forskjellen såre lite, siden SMS-meldinger ofte inngår gratis (eventuelt i et visst kvantum) i mobilabonnementer.

Men viktigere er ofte om venner er i den samme blå boblen - et tegn på at man er på innsiden. Men enda verre: Har man frafalne venner som har konvertert til Android, kan meldinger gå tapt siden de sendes over en proprietær protokoll og ikke som tekstmelding over mobilnettet.

En bit av paien

Men du kan faktisk selv bøte på problemet, i hvert fall til en viss grad. Utvikler Eric Chee har skapt en app som kan sende iMessages på tvers av plattformer. Prosjektet, kalt PieMessages,  er gratis og i åpen kildekode.

PieMessages trenger en Mac til å fungere som en server, og en egen Android-app som klient. På denne måten kan meldinger sendes som iMessages fra Android til iOS/OS X og vise versa.

Prosjektet er så definitivt under utvikling og fungerer kun delvis for gruppemeldinger. Og så vet man jo aldri om Apple vil komme til å sette en stopper for dette på et vis.

Open Source

Du kan laste ned programvaren gratis fra GitHub her. Sjekk ut en demo-video nedenfor.

Via 9to5Mac