EKSPANDERER: Oppkjøpet gir Basefarm tilgang til nye og etterspurte tjenester, sier  Fredrik Ohlsén i Basefarm. (Foto: Basefarm)
EKSPANDERER: Oppkjøpet gir Basefarm tilgang til nye og etterspurte tjenester, sier  Fredrik Ohlsén i Basefarm. (Foto: Basefarm)

Basefarm får ny konsernsjef

Fredrik Ohlsen avløser Grethe Viksaas, som blir arbeidende styreleder.

Publisert Sist oppdatert

Basefarms grunnlegger Grethe Viksaas meddelte i våres at hun ville gå over fra å være konsernsjef til å bli arbeidende styreleder. Hennes etterfølger blir Fredrik Ohlsen, som kommer fra HCL Technologies, ifølge pressemelding. Han tiltrer som konsernsjef 1. februar 2017.

Fredrik Ohlsen har bakgrunn fra internasjonale virksomheter, med 22 års erfaring fra ledelse, strategi, utvikling og salg av ulike tjenester, blant annet hos IBM og som Europasjef for Mphasis (et HP-eid selskap).

– Det har vært viktig for oss å finne en konsernsjef som kan bygge videre på Basefarms stabile utvikling. Vi skal fortsette å videreutvikle selskapet og skape merverdi for kundene i deres digitalisering. Vi var på jakt etter en erfaren, prosess- og markedsorientert leder med bakgrunn i den skandinaviske kulturen. En person med bakgrunn fra større internasjonale virksomheter, som samtidig forstår strukturen i et mindre, men kraftig voksende selskap. Fredrik har det som skal til for å ta Basefarm til neste nivå, sier Grethe Viksaas.

Service delivery

Fredrik Ohlsen, påtroppende konsernsjef sier at Basefarms bedriftskultur er preget av et genuint kundefokus, noen han mener bekreftes gjennom den siste Whitelane-undersøkelsen hvor Basefarm fikk topp-plassering i kategorien «Service Delivery».

– Markedet for drift av digitale tjenester er i en spennende utvikling. Etterspørselen etter skytjenester vokser, og sikkerhet er i fokus. Dette passer godt med Basefarms ambisjon om å være den ledende leverandøren for drift av både lokale og globale skyløsninger. Jeg ser store muligheter for fortsatt sterk vekst i våre markeder, sier Ohlsen.

– Vi har mye å takke Grethe for etter 16 års arbeid med å bygge opp Basefarm til det vi er i dag. Grethes likefremme lederstil, hånd i hånd med hennes inngående fagkunnskap, har gjort Basefarm til et selskap med sterke kulturelle verdier som er blitt en del av vårt DNA. De verdiene kommer Fredrik Ohlsen til å fortsette å verne om. Dette sier Bjart Kvarme, som har fungert som konsernsjef i overgangsperioden.