NYE FJES: Compello ansetter Anne Gretland og Line Bjerke. (Foto: Studio Vest AS/ )
NYE FJES: Compello ansetter Anne Gretland og Line Bjerke. (Foto: Studio Vest AS/ )

Compello søker kvinner

Programvarehuset Compello ønsker bevisst å tiltrekke seg kvinner når de skriver stillingsannonser, det har resultert i to nye kvinnelige ansatte med lang fartstid i it-bransjen.

Publisert Sist oppdatert

Programvarehuset Compello ønsker å være en inkluderende arbeidsgiver. Selskapet legger vekt på å rekruttere de beste kandidatene uavhengig av kjønn, alder, hudfarge, språk, religion eller eventuelle handikap.

Compello har også iverksatt tiltak for å tiltrekke seg og beholde kvinner i selskapet.

Blant annet bruker de ofte kvinner til å holde foredrag og presentasjoner, og de ønsker bevisst å tiltrekke seg kvinner når de skriver stillingsannonser. Selskapet har også ambisjoner om å alltid ha en kvinne som en av finalistkandidatene ved ansettelse. 

De er derfor veldig fornøyde med å kunne presentere to nye kvinnelige ansatte i programvarehuset. 

Lang fartstid

Anne Gretland går inn som ny leder for selskapets nettskysatsning, og Line Bjerke blir ansvarlig for selskapets B2B salgsavdeling. 

– Jeg har tidligere jobbet i sterkt mannsdominerte miljøer, forteller Line Bjerke. Noe av det som motiverte henne for stillingen var Compellos forholdsvis høye andel av kvinner i selskapet. Bjerke mener at menn og kvinner har ulike synsvinkler og synes at en god balanse mellom kjønnene bidrar til kreative prosesser og  et godt arbeidsmiljø.

Line har 20 års erfaring fra it-bransjen, og har blant annet jobbet i Norsk Byggtjeneste og Amedia. 

Anne Gretland har også lang fartstid i it-bransjen. Hun legger bak seg 16 år i Microsoft når hun i mars går over til Compello.

Gretland er i tillegg en av grunnleggerne i Oda-nettverk, og er i dag leder i den frivillige organisasjonen med 4.500 medlemmer som jobber for å øke andelen av kvinner i it-bransjen. 

Ambisjon om å øke

I en bransje med en kvinneandel på snaue 19 prosent, ligger Compello langt over snittet i Norge. Likevel er ikke Gustav Line, som er administrerende direktør i Compello, fornøyd med en andel på 36 prosent kvinner i selskapet. Han har som ambisjon å øke dette, og mener det er viktig å få flere kvinner inn i ledende stillinger.

– Det er mange spennende stillinger i bransjen og man trenger ikke være programmerer for å lykkes, sier direktøren.

Compello jobber aktivt med å være et inkluderende selskap. Det viktigste er at ansatte lever opp til selskapets tre verdier og er ansvarlige, fokuserte og entusiastiske. Ifølge Line opplever de ansatte mangfoldet som veldig positivt. 

Samme verdier

Anne Gretland ser på Compello som et fremtidsrettet selskap med nyskapende produkter.

Etter mange år som leder i Microsoft, har hun i de siste to årene fokusert på Partner Development og skyløsninger i partnerkanalen.  

Hun gruer seg til å ta farvel med gode kolleger i Microsoft, men gleder seg til å bli leder av et nytt satsningsområde i Compello, og til å bli en del av et selskap med verdier hun selv identifiserer seg med. 

– Det blir veldig spennende, sier hun. 

Blant annet er selskapets fokus på menneskene som leverer løsningene, og en tydelig visjon som bygger oppunder selskapets verdier, viktig for henne.

-Gustav er flink til å hente inn folk fra forskjellige steder. Mange selskap prater om mangfold, men gjør ikke noe med det.

– Compello er en Oda-Nettverk partner, og en nær partner av Microsoft, jeg ser frem til å levere verdiskapende løsninger til våre kunder, basert på en solid teknologisk plattform, sier en entusiastisk Gretland.