X+Y: Microsoft Math Solver (Foto: Microsoft)

Digitale matte-løsninger

Ikke bare kan du bruke fingeren eller pennen på iPad til å skrive ut matte-nøtten, men også skanne den fra papiret og få den digitalisert med din iPhone. Og dessuten få det hele pedagogisk forklart.

Publisert Sist oppdatert

Husker du din algebra, trigonometri eller kalkulus?

For mange er det en stund siden sist, og om du er på leksehjelp-vakt så er det kjekt med litt veiledning.

Microsoft Math Solver

Enten du skal hjelpe barna med leksene eller bare vil brushe opp gamle kunster: Microsofts Math Solver ikke bare fungerer som kalkulator og gir deg svarene, men disse presenteres også trinnvis på en pedagogisk måte.

I tillegg er det satt inn lenker til YouTube-videoer der du kan få ytterligere bakgrunnstoff, blant annet fra Khan Academy. Dette ligger typisk fritt ute på nettet eller på deres egne hjemmesider, men her er det knyttet opp mot det konkrete emnet. 

Du finner forklaringer på alt fra geometriske vinkel-problemstillinger i trigonometrien, til matrise-regning i den lineære algebraen samt løsning av likninger.

Og det at du kan bruke finger eller penn, eller til og med skanne problemstillingen fra papiret, gjør det bare så utrolig mye enklere å få skrevet inn matematiske formler på en smart-telefon. Og antakelig slår det også datamaskinen.

Du finner iOS-appen på AppStore gratis her. Du kan lese mer om Math Solver hos Microsoft her. Der kan du også gjøre noen enkle tester. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Du kan kjøre Math Solver som progressiv web-app i Chrome, men om du er eventyrlysten kan du bruke utvikler-menyen i Safari og sette brukeren til Chrome. Gå hit. Eller bare gå hit for den vanlige nettleser-versjonen.