IOS: Microsoft Outlook fyller to år (Foto: Microsoft)
IOS: Microsoft Outlook fyller to år (Foto: Microsoft)

Outlook for iOS fyller to

Starten på en trojansk app-plattform innenfor iOS-muren?  ​Moduler fås allerede fra Evernote, GIPHY, Nimble, Trello og Smartsheet samt Dynamics 365 og Microsoft Translator.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft er tilstede på Apples iOS-plattform med en mobil utgave av Office-pakken. Funksjonaliteten er så god, spesielt med en sky-konto, at den ikke står tilbake for skrivebords-utgaven på de fleste dagligdagse gjøremål (som ikke involverer avanserte Excel-operasjoner).

Apples mobile enheter har nytt godt av den friske satsningen fra det nye Microsoft under Nadella, som så viktigheten av å være tilstede der kundene faktisk også er. Nå tar Microsoft det hele ett skritt lengre.

Mye av suksessen Microsoft har hatt med Outlook Mobile for iOS skyldes konvertering  av teknologi fra Acompli, en app som ble kjøpt opp og der teamet bak ble absorbert av Seattle.

Ny mening for in app

På samme måte som Apple introduserte en egen App Store for iMessages under iOS 10, og dermed faktisk knesatte prinsippet om en vertikalt integrert meldingstjeneste, forsøker Microsoft nå noe tilsvarende med Outlook for iOS.

Om enn med en noe annerledes vri. De nye app-modulene som finnes for Outlook har paritet også med skrivebords-utgaven av epost-planleggeren, og det er grunn til å tro at det deles kode med app-utviklerene for integrasjonen.

Moduler

Det gjenstår å se om bedriftsepost-kundene til Microsoft er like opptatt av animerte GIPHY-GIFs som det det snappende yngre publikum er med nettopp Snapchat og iMessages. Microsofts egne moduler for tekstoversetting fra andre språk, Dynamics 365 eller også Trello og Evernote virker som en bedre match.

På et vis minner strategien noe om Googles oppsett der egne iOS-apper fortrinnsvis sender innhold via spesielle URL-lenker videre til andre apps fra Google-økosystemet. Til glede for de som er all in med Google, til frustrasjon for den som kanskje kun ønsker å bruke en app som Google Maps; og til stor irritasjon for Apple, selvfølgelig. For sistnevnte går dette blant annet på formspråk, der Googles visuelle uttrykk skiller seg en del fra Apples HIG.

Du kan laste ned Outlook for iOS gratis fra App Store her.

Via Office blogs