RUSSISK DOM: Tiktok har brutt russisk lov ved å ikke fjerne innhold fra plattformen som oppfordret barn til å delta på støtteprotester for Aleksej Navalnyj, mener en russisk domssol.

Enda en it-gigant har meldt interesse for Tiktok-kjøp

Nå vurderer også Oracle å kjøpe den omstridte appen.

Publisert Sist oppdatert

Softwareselskapet Oracle skal, i likhet med blant annet Microsoft og Twitter, være interessert i å kjøpe deler av den kinesiske videodelingsappen Tiktok. 

Ifølge Reuters skal Oracle ha deltatt i innledende samtaler med Tiktoks kinesiske eiere Bytedance om å kjøpe appens virksomhet i USA, Canada, Australia og New Zealand. Det skriver Computer Sweden.

Verken Bytedance, Tiktok eller Oracle skal ha kommentert saken, men ifølge Reuters skal USAs president Donald Trump stille seg positiv til at Oracle tar over selskapet. 

Flere interessenter

Det er Trump som tidligere har beordret Bytedance til å selge den amerikanske delen av Tiktok, og flere store viksomheter har meldt sin interesse. Microsoft skal tidlig ha vært på ballen

Det samme gjelder for Twitter, noe som har ført til spekulasjoner om dette er noe tjenesten gjør for å påvirke egen aksjepris. Twitter skal være verdsatt til rundt 29 milliarder dollar, mens Tiktok, ifølge Social Media Today, er verdsatt til omtrentlig 30 milliarder dollar. Det kan jo være en betydelig hindring på veien i å lande en slik avtale.