WI-FI-HJELP: Denne funksjonen har stått på som standard i ISO 9 og kan forårsake høye mobilregninger. (Foto: Toralv Østvang)
WI-FI-HJELP: Denne funksjonen har stått på som standard i ISO 9 og kan forårsake høye mobilregninger. (Foto: Toralv Østvang)

Feilrettinger i IOS 9.0.2

Apple har vært raskt ute med feilrettinger etter oppgraderingen til IOS 9-versjonen av operativsystemet for Iphone og Ipad.

16. september lanserte Apple en større oppgradering av sitt IOS-operativsystem, til versjon 9. På den korte tiden siden lanseringen har Apple allerede rukket å legge ut to mindre oppdateringer, IOS 9.0.1 og 9.0.2.

For dårlig betatesting?

Dette gjør at det kan se ut som om Apple ikke gjorde grundig nok utprøving av IOS 9 i betatestperioden, påpeker nettpublikasjonen Tidbits i en gjennomgang av de siste oppdateringene.

Trøsten får være at brukerne som tok seg bryderiet med å oppgradere til versjon 9.0.1 for kort tid siden, nå bare står overfor en svært beskjeden nedlasting hvis man bestemmer seg for å følge Apples råd om å oppgradere til 9.0.2.

Til Iphone 5 er det snakk om en nedlasting på bare 66 megabyte, mens Ipad Air 1- og 2-brukere kan nøye seg med en nedlasting på under 50 megabyte. 

Dette innebærer at oppdateringen kan gjøres vel så kjapt direkte via nettet som via Itunes.

Unngå høye regninger

En av de viktigste forbedringene i IOS 9.0.2. skal være knyttet til den kontroversielle funksjonen Wi-Fi-hjelp, som kom med IOS 9 og som automatisk sørger for at IOS-enheten svitsjer til mobildata når Wifi-forbindelsen er dårlig.

For brukere med høy datakvote knyttet til sitt mobilabonnement er ikke dette noe problem, men for dem som bare kan laste ned en begrenset datamengde via mobilnettet før taksameteret begynner å tikke, kan dette bety overraskende høye mobilregninger. Spesielt fordi funksjonen er påslått som standard, noe mange kanskje ikke er klar over.

Det vi snakker om, er en funksjon som dukker opp når man går inn i Innstillinger, velger Mobildata og blar helt ned til bunnen av listen over «Bruk mobildata for:». Her kan man slå av eller på funksjonen Wi-Fi-hjelp. Vi observerte imidlertid at denne fortsatt sto i status «på» etter oppgraderingen til IOS 9.0.2.

Den siste oppdateringen har også rettet opp i en feil som har hindret enkelte brukere i å aktivere Imessage og rettet en feil tilknyttet Icloud Backup. I tillegg skal Podcast-appen blitt mer stabil, og det er også en sikkerhetsforbedring i IOS 9.0.2.