Foot: Apple

Apple Music-annonsering nært forestående

Apple har begynt å tease en stor nyhet for musikk-strømmetjenesten. Hete tips antyder for eksempel romlig, lossless lyd. 

Publisert Sist oppdatert

Apple Music har ting på gang.

Ryktene tilsier at det er snakk om en oppgradering av strømmetjenesten til å tilby bruk av en tapsfri codec, såkalt lossless audio. Slik man for eksempel kjenner fra Tidal. Visstnok er også Spotify inne på tanken.

Apple Music

Det har blitt spottet referanser til Dolby Audio i kildekoden til iOS 14.6 beta, så potensielt sett er det dette det er snakk om.

Spørsmålet blir jo selvfølgelig om det gjelder kun nye utgivelser, eller om også back catalog’en får støtte for dette. Og dessuten om det er snakk om en tilleggstjeneste, eller om det blir en del av det vanlige tilbudet.

Spatial audio, eller 3D-lyd, kan være en kjerne-funksjon i det nye tilbudet, selv om det foreløpig er uklart hva det betyr. Dolby Audio har støtte for 7.1 kanals surround-lyd, så det kan være snakk om dette.

Også Android-appen skal være preppet for lossless strømming med 24-bit/48kHz og 24-bit/192kHz. Førstnevnte skal ha CD-kvalitet, mens sistnevnte det som kalles studio-kvalitet.

Det store spørsmålet blir vel hvilket format som benyttes - det er neppe MP3, og antakelig heller ikke FLAC, som jo ofte benyttes til kjøp av høyoppløselig musikk. Vi gjetter på en egen Apple-codec, formodentlig Apple Lossless (ALAC) som støtter opptil 8 kanalers lyd med bit-dybder opp til 24 og 32-bit, og med maksimal samplings-rate på 384kHz.

Du kan se teaseren i Apple Music-appen, eller også i web-spilleren her. Apple Music er en abonnements-basert tjeneste.