RETAIL: Apple Store med nye, strøkne linjer. (Foto: Apple)

Apples nye butikkdesign

Feirer 15 års-jubileum med helt fresht interiør. Vi er klare - men når kommer en offisiell Apple Store til Norge?

Publisert Sist oppdatert

Apple åpnet sitt første detalj-utsalg for 15 år siden, den gang til mildt sagt stor skepsis. Nå feires suksessen med et helt nytt design. 

Igjen er det de britiske arkitektene Foster+Partners som i samarbeid med Jony Ive og Apples eget designteam har kreert et nytt formspråk som vil bli felles for fremtidige utbygginger og formodentlig også ombygginger.

Vi fikk en forsmak på det hele med den nylig åpnede butikken i Brussel i Belgia. For øvrig nevner vi at det hele antakelig også er sterkt preget av Apples varehandel-sjef Angela Ahrendts, som kom til selskapet etter å ha ledet det britiske klesimperiet Burberry.

Destinasjon

Apples butikker er godt besøkt, og setter standard for hele bransjen hva angår omsetning per flate. Ikke rart at Microsoft har forsøkt å kopiere - dessverre uten å lykkes. Mange legger jo til og med ferieturen innom de ikoniske butikkene, som for eksempel glasskuben på 5th Avenue i New York.

 Den nye butikken på Union Square i San Francisco har helt spesielle skyvedører i glass i fronten, med høyde på nesten 13 meter. Skillet mellom inne og ute oppheves elegant. En lysende himling på mesaninen tilsier at butikken også gjør seg om natten.

Den obligatoriske glasstrappen er selvfølgelig fremdeles med, i tillegg til den utkragede mellometasjen som vi også har sett i en butikk i Kina.

De fem elementer

Det er fem nye designelementer i de nye butikken, inkludert The Plaza og The Avenue, en utstillingsflate langs midtveggen i butikken.

En ny sone for læring kalt The Forum finnes på det øvre nivået. Den har en imponerende stor videovegg med oppløsning på hele 6 K.

En annen nyvinning er Genius Grove, en serie med trær satt i store potter som også gjør nytte som sittebenker. Disse vil overta jobben for gode, gamle Genius Bar - et område som ofte hadde trengsel og ble oppfattet som en barriere. 

Også en sone for entreprenørskap er det funnet plass til, kalt The Boardroom

Sjekk ut en video fra iMore fra åpningen nedenfor.

Via Dezeen