Foto: Apple

Apple slutter å selge smartur i USA

Krangel rundt blodoksygen-sensoren har utløst det drastiske skrittet.

Publisert Sist oppdatert

Apple har i lengre tid hatt en juridisk tvist med medtech-selskapet Masimo om bruken av sensorer for måling av oksygeninnholdet i blodet i forbindelse med selskapets Apple Watch-smartur.

Det er spesifikt teknologien som er benyttet i modellen Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2 som overvåker oksygenmetning som er del av konflikten. Uenigheten kom opp i en rettsavgjørelse og som ble oppretthold av ITC (International Trade Commission),  som dernest sendte avgjørelsen videre til det amerikanske presidentskapet.

Så hvem blunker først? Nå har Apple gått ut og meldt at selskapet vil slutte å selge de to smartur-modellene fra og med den 21. desember (og 24. desember i egne butikker). I USA, vel og merke.

Det spekuleres i hvorvidt Apple vil komme med en programvare-oppdatering som vil overstyre denne teknologien midlertidig slik at klokkene fremdeles kan selges. Eller om man tror på at lobby-virksomhet mot det hvite hus kan føre til at beslutningen omgjøres. 

Dette har skjedd før, men det er slett ikke sikkert det samme vil skje nå. Så det er høyt spill fra Apple nå som vi nærmer oss jul, samtidig som regnskapskvartalet nærmer seg slutten. 

Avgjørelsen har ingen betydning for omsetning av disse modellene i Norge, og får heller ingen praktisk konsekvens for klokker som allerede er kjøpt eller tatt i bruk.

Apples uttalelse til 9to5Mac om sin beslutning kan leses her.