AR: Klover i kamp (Foto: Disney)

Utvidet virkelighet med sanntids-projeksjon

Hverdagen blir ikke den samme med AR, og Disney viser frem teknologi for sanntidsprojisering av sminke for å pynte på performancen. Sjekk videoen.

Publisert Sist oppdatert

Halloween blir ikke det samme når du kan la en projektor sminke deg på direkten. Vil AR og utvidet virkelighet vinner frem over VR og virtuell virkelighet?

Utvid virkeligheten

Apple lanserte nylig den kommende versjonen av operativsystemet for mobile enheter, iOS 11. En av de nye kjerneteknologiene er innebygget, direkte støtte for AR og automatisk flategjenkjenning.

Det gjør utviklere i stand til å lage AR-applikasjoner uten å måtte ha tung dybdekjennskap. Når iOS 11 lanseres for sluttbrukere til høsten med ARKit-rammeverket innebygget vil Apples mobile flåte bli den største installasjonsbasen for AR-bruk noensinne.

Disney forsker

Et annet selskap med mye investert i digitale teknologier er underholdningsgiganten Disney. Disney er kjent for å ligge langt fremme takket være høy doktorgradskonsentrasjon i egen forskningsavdeling. 

Et prosjekt fra Disney Research som nylig ble publisert kalles Makeup Lamps, og viser en anvendelse av sanntidsprojeksjoner av lyseffekter på et ansikt. Algoritmer leser av ansiktstrekk for så å fremheve disse med digital sminke. Alt skjer på direkten, med lite latency.

Så hvilken vei tar utviklingen - vil vi dykke ned i en syntetisk VR-verden med briller, eller blir vi overbevist av en utvidet AR-virkelighet der både iOS-skjermer og projeksjoner gjør den fysiske verdenen mer spennende?

Sjekk ut noen fascinerende eksempelvideoer nedenfor. 

Via Disney og Engadget