Foto: Apple

Apples extended reality-briller avslørt igjen?

Invitasjonen til utviklere sier: Code new worlds. Hva kan det bety, mon tro?

Publisert

Det har skjedd før: Apple avsløres av egen kildekode.

Og i påvente av den offisielle WWDC23-avdukningen av hvilke nyheter Apple nå enn måtte lansere så snakker vi altså om kodelekkasje som kan tyde på at det vil bli lansert et AR/VR-headset.

Eller XR, som Apple visstnok kaller det: Extended reality. Og navnet på det medhørende operativsystemet skal da være realityOS.

Det var utvikleren Steve Troughton-Smith som eksperimenterte med å laste opp app-kode mot AppStore ved å henvise til nettopp dette - og tilbakemeldingen han fikk fra systemet tyder altså på at man ikke er fremmed for nettopp realityOS. Og videre har Apple også registrert en rekke varemerker (gjennom ulike skall-selskaper) med kombinasjoner av ord som minner om dette.

Så igjen, ingen ild uten røyk. Men blir det en fullskala, hard produktlansering? Eller kun en soft lansering med tilgjengelighet en gang i fremtiden? Kanskje så mye som ett år for utviklere slik at det skal komme programvare til plattformen før den slippes for oss andre?

Og hvilken pris snakker vi om? Det ryktes om prisklasse: høy. Det passer nok Apple helt fint, for da kan de heller overraske oss med å komme ut litt under dette.

Men hva skal den egentlig brukes til?

Via 9to5Mac og Mastodon