Foto: Apple
Foto: Apple

Mer ombruk for Apple

Apple utvider bruken av resirkulerte materialer i sine produkter.

Publisert

Apple har som mål å bli karbon-nøytralt, og er på god vei.

En del av dette er i større grad å gjenbruke materialer gjennom resirkulering, noe som ble presentert for noen dager siden i forbindelse med Earth Day - bedre kjent som Jordens Dag.

Nå introduserer selskapet sertifisert resirkulert gull, og har mer enn doblet bruket av resirkulert wolfram, sjeldne jordmetaller og kobolt. Nesten 20 prosent av alt materiale brukt i Apple-produkter i 2021 var resirkulert, og dette er ny rekord for mengden gjenbruk.

Kildesorteringen begynner i egne rekker, takket være ulike roboter som Daisy, Dave, Liam og nå også Taz.

Taz bruker en makuleringsliknende teknologi til å skille magneter fra lydmoduler og gjenvinne flere sjeldne jordmetaller. Maskinen er den siste i rekken av nyskapninger innen resirkulering fra Apple. Selskapet har også ytterligere utvidet kapasiteten til iPhone-demonteringsroboten Daisy, slik at den kan demontere 23 ulike iPhone-modeller, og de har tilbudt seg å lisensiere patentene til andre selskaper og forskere, helt gratis. En annen robot, Dave, demonterer Taptic Engines, og hjelper med å gjenvinne verdifulle sjeldne jordmagneter, wolfram og stål.

Du kan lese mer om Apples planer for bærekraft her.

Via Apple