B&O: Beoplay H5 med godlyd, uten tråd (Foto: Bang & Olusen)

Bang & Olufsen med trådløse propper

Danskene med sine første øretelefoner uten ledning. Perfekt, nå som Apple etter alt å dømme dropper audiojack.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren er tiden for det å være lettkledd - og hva bedre enn å kunne kaste tråden til musikkavspilleren, også?

På høy tid, vil kanskje noen si, men i 2016 er ihvertfall Bang & Olufsen (endelig) på banen med et par trådløse øretelefoner kalt Beoplay H5. Designet er av Jakob Wagner.

Og dersom det skulle vise seg at Apple enten dropper audioplugg i den nye iPhone 7 eller også kun inkluderer en Lightning-kontakr, er man trygg med H5.

Tåler fukt

Beoplay H5 er designet for aktiv bruk, og er utført i solide materialer som aluminium og gummi som motstår svette. Smarte bruksfunksjoner med magnet er bygget inn slik at man kan låse proppene sammen rundt halsen når de ikke sitter i selve øret. Da vil de også gå i en strømspare-modus.

Vi snakker radioforbindelse over Bluetooth 4.2, med støtte for aptX, aptX-LL og AAC-kodeker (avhenger av støtte hos avsender). Det burde borge for optimal lydkvalitet under disse betingelsene, og B&O leverer også en egen app for å finstemme lydbildet.

Ytelser

Selve lyden kommer fra elektro-dynamiske høyttalerelementer med 6,4 mm diameter. Frekvensområdet er mellom 20 og 20.000 Hz. 

Oppladbare batterier (to stykk 50 mAh) er inkludert i enheten, og disse skal kunne yte opptil fem timer med avspilling under moderat lydnivå. Det tar to timer å lade, noe som skjer via USB mot en «ladekube».  

Vekten er beskjedne 18 gram, og de fysiske dimensjonene er 39 x 28 x 23,5 mm. Legden på ledningen med et flettet tekstil-utseende er på 52 cm. På selve ledningen sitter også en fjernkontroll med mikrofon, slik at H5 også kan brukes for telefonsamtaler.

Det er to farger å velge mellom - sort og matt rosa. Prisen i Norge hos Bang & Olufsen er 2499 kroner. Du kan lese mer om Beoplay H5 her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.