KINA: Tim Cook på Kina-besøk, her med Didi Chuxing-president Liu Qing (Foto: Chinadaily)
KINA: Tim Cook på Kina-besøk, her med Didi Chuxing-president Liu Qing (Foto: Chinadaily)

Apple investerer i kinesisk Uber-konkurrent

Nok et tegn på en satsning innen bilindustrien?

Publisert Sist oppdatert

Hva er det med Apple og bil?

Én ting er det at Apple har en iOS-variant for integrasjon i midtkonsollen med Car Play, og en annen ting er det evigvarende ryktene om utviklingen av en egen Apple-bil, potensielt selvkjørende.

Flere Tesla-ingeniører skal ha tatt veien over til frukt-selskapet, og det er snakk om hemmelige industribygninger i avsidesliggende strøk med mystiske lyder.

Én milliard dollar

Men så kommer dette: Apple investerer en milliard dollar i det kinesiske selskapet Didi Chuxing, som kontrollerer størsteparten av en bildelingstjeneste som tilsvarer Uber. 

Apple har så langt gjort få investeringer i andre selskaper i inneværende år, og kun tilkjennegitt et fåtall oppkjøp av firmaer. Men så er jo ikke Apple kjent for utpreget grad av transparens, heller.

Det som gjør investeringen interessant utover det faktum at det er i bilindustrien og ikke minst vil gi Apple tilgang til kart-rådata i et land der man fremdeles satser tungt på fremtidig vekst, er eierandelen som også sikrer deleierskap i en rekke andre, globale selskaper i samme markedssegment.

Lyft og Uber

For Didi Chuxing eier andeler av andre Uber-konkurrenter , og på et sett og vis har Apple gått hen og blitt en Uber-konkurrent - uten selv å konkurrere i markedet direkte.

Store, internasjonale bilselskaper ha forlengst fattet interesse for både Uber og Lyft, siden bileierskap etter prognoser for den vestlige verden vil gå nedover. 

Via China Daily og Reuters