W1: Egen blåtann-spesialbrikke i Apples AirPods (Foto: Apple)

Nå kan du kjøpe AirPods

Apple har endelig fått produksjonen av AirPods igang, men når du leser dette er det stor sannsynlighet for at du først får de ut på nyåret. 

Publisert Sist oppdatert

Husker du at iPhone 7 kom uten hodetelefon-plugg? Ikke tenk på det - bruk disse fancy nye trådløse proppene!

Alt gikk ikke etter planen for Apple, som lanserte sine trådløse AirPods med stor fanfare. Selvutviklet spesial-chip skulle sørge for automatisk kobling, bedre lydkvalitet og lang batterilevetid.

Det kunne virke som om de var tenkt å skulle finnes i butikken samtidig med nyeste iPhone, men slik gikk det ikke. iPhone 7 kom, men AirPods uteble. Faktisk måtte man avlyse høst-salget med en noe mer uspesifikk lanseringsdato. Mange fryktet dette først ville skje i 2017.

Kvantum-sprang

De som derimot hadde fått tidlige produksjonsmodeller til uttesting kom med gode skussmål, så det kunne ikke være noe galt med selve produktet. Og W1-brikken finnes også i andre Beats-hodetelefoner. Formodentlig er det volum-produksjon som er utfordringen. 

Da de endelig kom for salg globalt ble de fort utsolgt. Apple lover levering før jul for de første bestillingene, men køene begynte raskt å bygge seg opp. I USA meldes det allerede om fire ukers ventetid.

Finn AirPods

Apple må dessuten innrømme at de nye trådløse BeatsX-proppene først kommer i februar neste år. I mellomtiden har AirPods allerede begynt å dukke opp på eBay til særs stive priser for garantert levering før jul - og muligens også på Finn etterhvert?

Prisen i Norge er 1.790 kroner fra Apple direkte - du finner dem her. I skrivende stund er det to ukers leveringstid. Sjekk ut en promo-video nedenfor.