LYDPROBLEMER: Brukere av nye Iphone SE melder om robotaktig lyd med samtaler som går via Bluetooth-tilbehør. (Foto: Toralv Østvang)

Bluetooth-trøbbel for Iphone SE

Bluetooth-oppkobling, særlig i bil, har skapt problemer for en del av dem som har kjøpt Iphone SE tidlig.

Et ikke ubetydelig antall brukere av den nye Iphone SE, som nylig er kommet i salg, melder om problemer med samtalelyden i tilknytning til Bluetooth-basert tilbehør.

Til Apples supportforum har det de siste dagene strømmet på med klager om at lyden på nye Iphone SE ikke funger som den skal når samtalen går via Bluetooth, melder svenske Macworld

En av debattrådene om dette hos Apples supportforum har i skrivende stund over 190 innlegg med over 13.000 visninger. 

Hodesett og håndfrisett

Noen av dem som har meldt fra om lydproblemer, har opplevd det i tilknytning til Bluetooth-baserte hodesett, mens andre har hatt problemer med Bluetooth-baserte håndfrisett i en rekke forskjellige bilmodeller.

Felles for dem alle er at lyden høres robotaktig og forvrengt ut, heter det.

Både vanlige telefonsamtaler og kommunikasjon via Apples Facetime-app skal være berørt, mens musikkavspilling via den samme tilkoblingen fungerer som den skal.

Iphone SE-brukere i mange land, inkludert Australia, Canada, Storbritannia, Sverige, Tyskland og USA, har opplevd disse problemene med mange slags bilmerker, melder nettstedet Macrumors.

Apple har i skrivende stund ikke kommentert saken, men problemet skal nå ha kommet opp til øverste nivå i Apples interne feilrapporteringssystem, skriver Macworld.se.