KIDS: More med Swift-programmering med touch-kontroll (Foto: Apple)

Styr roboter, droner og instrumenter med Swift Playgrounds

iPad egner seg ypperlig til undervisning, og med Swift Playgrounds kan barn (i alle aldre) lære seg programmering ved for eksempel å styre LEGO.

Publisert Sist oppdatert

Apples eget programmeringsspråk Swift er så enkelt at "selv far kan", og med den nye versjonen kan også kidsa programmere droner, musikkinstrumenter og LEGO. 

"Enkelt" er antakelig feil måte å beskrive Swift på - språket er kraftig nok til å brukes for å kode både iOS og macOS-apper, brukes profesjonelt av både Apple og IBM til høyytelsesløsninger og har dessuten raskt etablert seg som et veldig populært språk.

Og nå som Swift er tilgjengelig som åpen kildekode kan det kjøres både i skyen mot IBMs serverløsninger, og dessuten også kompileres på Linux.

Pek og klikk

Utviklere som bruker Swift på en Mac bruker XCode, men å lære seg Swift kan fint gjøres på en iPad - Apple har utviklet en egen app kalt Swift Playgrounds spesielt rettet mot barn og unge, og de som er nye innen programmering. Denne tar utgangspunkt i en dra-og-slipp tilnærming for å "kode" uten å måtte skrive en eneste linje kode med tastaturet.

Swift Playgrounds er nå oppdatert til også å kunne adressere ting i den fysiske verden - som Lego, roboter, musikkinstrumenter, droner og dess likte. Moro for hele familien, med andre ord.

Tingenes verden

"Tingene" styres trådløst av appen via Bluetooth. I første omgang er det støtte for følgende enheter:

• LEGO MINDSTORMS EV3 (spesielt utviklet for undervisningsbruk)• Sphero SPRK+ (robotisk kule, 1490 kr)• Parrot-dronene Mambo (990 kr), Rolling Spider, og Airborne• MeeBot by Jimu Robots (liten robot, 1290 kr)• Dash av Wonder Workshop (liten robot, 1690 kr) • Skoog (musikkinstrument, 2690 kr)

Du kan lese mer om Swift Playgrounds hos Apple her. Sjekk ut Apple Store-siden for kjøp direkte fra Apple her.

Swift Playgrounds finner du gratis på AppStore her. Sjekk ut en demo-video nedenfor. Via Apple