WWW: Bedre ressurshåndtering og mindre minnebruk kan. forventes (Foto: Microsoft)

Sniktitt på Edge for Mac

Dette er det første Microsoft viser frem fra den nye Chrome-baserte nettleseren som snart kommer til macOS.

Publisert Sist oppdatert

Trenger vi enda en ny nettleser?

Klarer du deg fint med Safari så trenger du strengt tatt ikke lese videre, men Chrome-brukere kan forvente seg konkurranse fremover.

Microsoft Edge for macOS

Microsoft har et noe spesielt forhold til nettlesere. Selskapet kom sent til web-verdenen, men bakte så Internet Explorer inn i Windows på en slik måte at konkurransemyndighetene i både Europa tvang selskapet til å skille dette ut for å gi forbrukere et reelt valg.

Derimot skulle det bli enda værre - for IE ble et større og større problem som produkt og som mange valgte bort til fordel for Googles Chrome eller andre. Og det er ganske spesielt, for når du har en forhåndsinstallert nettleser så skal du ha passe dårlig rykte når det første folk gjør etter å ha fått ny datamaskin er å åpne den innebygde nettleseren for så å laste ned konkurrentens. 

Chrome har lenge vært en favoritt på Windows, og det er verd å merke seg at Chrome baserer seg på en fork av WebKit, den underliggende motoren for Apples nettleser Safari. Men nå sliter også Chrome, spesielt fordi browseren er ressurshungrig og ustabil når man har mange faner åpne. Dette gjelder såvel Windows som macOS. 

 Så da er det interessant å se at Microsoft, av alle, nå for det første har forkastet sin egen Windows 10-nettleser Edge (som skulle rette opp alle feilene fra Internet Explorer), til fordel for et helt nytt produkt basert på Chrome. Og i tillegg at selskapet har tenkt å bringe produktet også over på macOS.

Windows-brukere kan allerede teste både canary-builds og utvikler-betaer, mens en forbruker-beta vil komme snarlig.

Mac-versjonen er ikke klar enda, men vil snart følge samme bane. Bildet øverst i artikkelen er det første bildet som er publisert fra Mac-versjonen av Microsoft selv.

Sjekk en promo-video for nye Edge nedenfor.

Via The Verge