SKY: Lagringsplass i skyen er blitt mer tilgjengelig.

Apple senker Icloud-prisene

Apples skytjeneste tilbyr nå større kapasitet til lavere pris – og månedlige betalinger.

Publisert Sist oppdatert

Apples nye operativsystem for mobile enheter, IOS 9, er ute. Du gjør klokt i å la Apples skytjeneste Icloud være en del av planen.

Icloud kommer godt med ikke bare når du tar sikkerhetskopi av din Iphone før du oppgraderer til IOS 9, men også når du synkroniserer innhold som epost, kalendere og kontakter samt innstillinger mellom enheter i tillegg til å avlaste mobilen ved å la bilder og video lagres sikkert på Apples servere.

Og film og musikk fra Itunes regnes faktisk ikke mot tilgjengelig kapasitet, så det er en bonus.

Icloud Drive

Icloud er i utgangspunktet gratis, med 5 gigabyte lagringsplass. Jo flere enheter og innhold du har, jo mer sannsynlig er det at du vil trenge å utvide dette. Ikke minst gjelder dette for IOS 9, der Icloud Drive inngår og gir deg kontroll også på filnivå.

Icloud Drive kan også aksesseres fra både Mac og Windows-pc, og er en mappe på harddisken på samme måte som du kjenner det fra tjenester som Dropbox.

Det er enkelt å oppgradere til mer lagringsplass, og dette gjøres fra Icloud-delen under Innstillinger i IOS eller fra tilsvarende kontrollpanel på Mac.

Apple har derimot forlatt den tidligere ordningen der man kunne velge oppgraderings-planer med årlige rater. Dette er nå endret til fordel for kun månedsvis betaling. Sistnevnte gjelder automatisk for alle Icloud-avtaler inngått etter 16. september i år, men også de som oppgraderer en eldre abonnementsordning med årlig betaling til en av de nye lagringskapasitetene.

Norske priser

Fordelen med de nye avtalene er større lagringskapasitet. 5 GB er fremdeles gratis startpunkt, og så kan du oppgradere til 50 GB for 10 kroner i måneden, 200 GB for 29 kroner i måneden, eller hele 1 TB for 99 kroner måneden (alle priser inkluderer merverdiavgift).

Du betaler med betalingskortet som er registrert under din AppleID, eller med Itunes gavekort. 

​Det skal sies at prisene har gått ned per byte, fra eksempelvis 89 kroner året for 20 GB, eller tilsvarende fra 149 kroner måneden for 1 TB.

De svenske prisene ligger stort sett minimalt under de norske, basert på dagens valutakurser. Unntaket er 1-terabyte-abonnementet, som ligger på 89 svenske kroner i Sverige mot 99 norske kroner i Norge. 

Du kan lese mer om prisene og detaljene i Icloud-avtalene hos Apple her.