LYD: Knitring, hvisking, spraking - mange ulike triggere (Foto: Apple)
LYD: Knitring, hvisking, spraking - mange ulike triggere (Foto: Apple)

Apple med ASMR-videoer

Nå kan du oppleve første sesong av en serie med ASMR-videoer tatt opp på iPhone. Hæ?

Publisert Sist oppdatert

Apple har opprettet en egen video-kanal på YouTube for ASMR-videoer.

Disse er selvfølgelig tatt opp med en iPhone, og kan minne om Shot on iPhone-kampanjen. Men hva dreier det seg egentlig om?

Autonomous sensory meridian response

At Apple lager reklamefilmer for å fremme egne produkter er i seg selv ikke oppsiktsvekkende. Og som oftest holder disse også veldig høy kvalitet, spesielt serien som viser hva som faktisk er mulig å få til kun med en iPhone (og som oftest også litt ekstra maskin- og programvare).

Men det er litt spesielt at det nå kommer en sesong (hittil bestående av fire filmer) med videoer med lydspor som er spesielt innrettet mot opplevelsen som kalles ASMR

Fenomenet beskrives som "en behagelig kriblende følelse i hodet, på skalpen, ryggen eller i perifere områder av kroppen, i respons til visuelt, auditorisk, lukt og/eller kognitive stimuli".

Både NRK og og TVNorge har tatt opp temaet i ulike sammenhenger, men nå har altså også Apple kastet seg på. Fire videoer med hvisking, tresløyd, regndrypp og knasing under turstøvlene. 

Så sett inn øreproppene og se videoene som er gjengitt nedenfor - i tillegg til en omtalte av Petter Schjerven i programmet Typisk Deg. Du finner alle videoen på YouTube her.