MACWORLD

Garanterer fem år med oppdateringer

Apple har forpliktet seg til å tilby støtte for iPhone-telefoner i fem år.

Publisert Sist oppdatert

Hvor lenge skal en smart-telefon vare?

Apple og andre elektronikk-produsenter utfordres ofte på holdbarheten på produktene deres, og ikke minst også på det motsatte: Produseres de for å bli utdaterte for fort?

En iPhone er en solid investering, og kundene har god grunn til å forvente at telefonen også er solid i seg selv. Noe den som oftest viser seg å være, og Apple kan skilte med skyhøy kundetilfredshet på sine produkter. 

Apple har ofte blitt kritisert for at en iPhone er vanskelig å reparere, og derfor godt kunne hatt et lengre liv. Men dette har bedret seg betraktelig, for nå kan også tredjepart få tilgang til det riktige verktøyet, instrukser og original-deler.

Også statistikken for hvor lenge en iPhone brukes er positiv, og man ser det blant annet på hvor lenge folk oppgraderer programvaren på sine telefoner, og dessuten også hvor lenge Apple faktisk støtter eldre modeller med sine iOS-oppdateringer.

Apple pleier dog sjeldent å forplikte seg offentlig til spesifikke, tallfestede ytelser av denne art, men har i Storbritannia blitt utfordret på dette i henhold til et nytt regelverk kalt "Product Security and Telecommunications Infrastructure (PSTI) regulations".

Der vil man kunne se at Apple lover støtte i fem år. Du kan lese dokumentet her.

Kunne det vært et lengre tidsrom? Antakelig ja, andre går god for flere år enn dette. Men i praksis viser det seg altså at iPhones arves nedover, og beskyttes de med en god case (og i tillegg med mulighet for batteribytte og annen reparasjon) så kan de leve vel så det.