PRO: Betadrivere for Pascal-baserte Nvidia-kort (Foto: Nvidia)

Nvidia Titan Xp på Mac

Endelig en gladnyhet for Mac-proffer: Nvidia lanserer driverstøtte for Pascal-grafikkort.

Publisert Sist oppdatert

Apples nye modulære Mac Pro lar vente på seg, og er muligens ikke klar før 2019. Heldigvis kommer Nvidia inn som en reddende engel med macOS-drivere for Pascal-baserte grafikkort.

En titan

Kunngjøringen kom samtidig med annonseringen av det nye Titan Xp-kortet, et solid beist med 12 TFLOPs regnekraft, 12 GB GDDR5X minne med hastighet på 11.4 Gbps, og 3,840 CUDA-kjerner med klokkefrekvens på 1,6 GHz. Pris i Norge er på heftige 13.000 kroner.

Nvidia begynner ferden mot macOS-proffbrukere i første omgang med en beta-testfase, men vil støtte både det nye kortet – og også andre kort basert på Pascal-arkitekturen.

eGPU

Men hva gjør man med verdens råeste grafikkort uten en Mac Pro å sette det inn i? Svaret ligger i eGPU-løsninger med eksterne kabinetter, der skjermkortet simpelthen outsources. Et eksempel er Akitio-noden vi skrev om i denne artikkelen. Koblingen mot datamaskinen er over Thunderbolt 3, og kan dermed være aktuell også for MacBook Pro-notebooks.

Alt i alt en god grunn til å være glad for denne nyheten fra Nvidia, som forhåpentligvis bare kommer til å vokse på macOS - kanskje til og med Apple vil bruke kort og brikker fra Nvidia i sine produkter?

Sjekk ut en demo-video som viser frem Akitio Node3 nedenfor.

Via Nvidia