Foto: Apple

Apple introduserer nye HomePod

Nye "storebror"-utgaven av HomePod også i Norge fra starten av.

Publisert Sist oppdatert

HomePod-eventyret begynte der ute, utenfor vår lille nord-europeiske sfære. Den snek seg inn bakveien via gråmarkedet.

Så forsvant den helt, og ble erstattet av den "lille runde", som etterhvert også kom i flere farger - og ikke minst ble offisielt å kjøpe fra Apple også i Norge. Og nå, altså: Andre generasjon av den "originale" HomePod.

Større fysisk volum tilsier også større lyd-volum, spesielt på bassfronten. Og ved siden av å være en smart-høyttaler med Siri-støtte så kan den (akkurat som lillebror) være et nav i smart-hjemmet (inkludert støtte for Matter) samt få varslinger om brannalarmer og karbon­monoksid­alarmer i hjemmet og dessuten også sjekke temperaturen og fuktigheten i et rom. Vær oppmerksom på at dette krever nyeste programvare for såvel HomePod som tilknyttede mobile enheter.

Og har du to eller flere HomePod- eller HomePod mini-høyttalere så kan du spille av ulike sanger på ulike HomePod-høyttalere og til og med bruke dem som en interkom for å levere beskjeder til andre rom. Brukere kan også lage et stereopar med to HomePod-høyttalere i samme rom. I tillegg kan nye HomePod sammenkobles med Apple TV 4K for å lage et hjemmekino-anlegg med støtte for eARC (Enhanced Audio Return Channel) der man kan velge HomePod som lydsystem for alle enhetene som er koblet til TV-en.

Nye HomePod kan bestilles på nettet her og i Apple Store-butikker fra og med i dag, og er tilgjengelig fra fredag 3. februar. Les mer om HomePod generasjon to hos Apple her. Pris i Norge er 3 799 kroner, og den kommer (igjen) i fargene midnatt (sort) og hvit. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via Apple