PRO:  Powerbeats Pro - for seriøs bruk (Foto: Apple)

Se nye Powerbeats Pro

I all stillhet har Beats (det vil i prinsippet si Apple) lansert de første helt trådløse øreproppene for treningsbruk. Burde du gå for disse, eller nye AirPods 2?

Publisert Sist oppdatert

Ryktene var sanne: Apple har lansert Powerbeats Pro.

Skapt for trening uten forstyrrende ledninger, og med Apples nye H1-brikkesett som støtter Hei Siri og Bluetooth 5 for smartere tilkoblinger.

Powerbeats Pro

Apples ikoniske hvite ørepropper kom for halvannet år siden i trådløs utgave kalt AirPods. Nylig ble de oppdatert med valgfritt trådløst ladbart etui og også det nye H1-brikkesettet.

Og nå som Powerbeats Pro har kommet med tilsvarende brikkesett og lettere design så kan man spørre seg: Hvilke skal man velge?

AirPods er lettere og dessuten helt uten fysiske kontroller. Du kan snakke til de i form av Siri, eller bruke berøringskontrollen. Men de tåler ikke vann. Det er der Powerbeats Pro kommer inn: De er ikke vanntette, men bestandige mot fukt og ikke minst svette. Treningsbruk, du vet.

Powerbeats har også lengre batterilevetid med nå 9 timers bruk, mot AirPods sine fem timer. Legg de i ladeetuiet og du får totalt over ett døgns bruk på reserven. Og ved hjelp av 15 minutters hurtiglading får du hele 4,5 timer ekstra avspilling - mot AirPods med tilsvarende 3 timer.

En annen ting er helt klart passformen. Selv om Apple har forsket på øreformen og gjort AirPods så generelle som mulige så passer de ikke alle. Powerbeats Pro har, som forgjengeren Powerbeats 3, mulighet for å bytte ut ulike silikontupper - noe som også hjelper på lydtettheten mot omgivelsene. 

I tillegg er det selvfølgelig bøylen som holde de på plass rundt øret som betyr noe, spesielt under aktivitet. Det er en liten tilvenningssak, det også. 

Fysiske kontroller

Nå som Powerbeats Pro har blitt helt uten ledning til å holde de sammen så styre proppene individuelt med en liten knapp som både kontrollerer avspilling samt volumet. Og så har Apple endelig fått knappene til å stikke ut av kroppen, for de tidligere Powerbeats sliter med en knapp som ligger i flukt og som dermed er vanskelig å bruke når man ikke ser de.

En rekke sensorer er nå integrert i de nye øreproppene slik at de senser optisk når de tas ut av øret og legges på et bord. Avspilling vil stoppe automatisk.

Powerbeats Pro lades ved at de legges i sitt etui ved hjelp av tilsvarende type ladekontakter som AirPods. Men selve etuiet lades nå med en Lightning-ledning. Det er et fremskritt fra Powerbeats 3 som må lades med en mikro-USB. Ladeetuiet er ikke spesielt lite, men fungerer som et fint sted å oppbevare proppene. 

Powerbeats Pro kommer i fire ulike farger: Krem, mose, marine blue, og sort. Selv ladeetuiet er i alle tilfeller sort, slik vi erfarer. 

Det blir ingen billig fornøyelse: Prisen i Norge er 2590 kroner direkte fra Apple (frakt inkludert). Tilgjengelighet "snart" men angiveligvis i mai måned.

Du kan lese mer hos Apple her. Sjekk også C-nets test-video nedenfor. De sier lyden er bedre i disse enn. forgjengeren.