MACWORLD:

Foto: Creative Electron

På innsiden av nye iPad Pro

Video: Den gode nyheten er at batteriet er mye enklere å bytte. 

Publisert

Hvordan er egentlig Apples enheter satt sammen?

Apples nye iPad Pro overrasker med en forbløffende tykkelse: Kun 5,1mm er nettbrettet tynt. Dette gir føde for de som på død og liv vil teste ut om ting bøyer seg (ja, det gjør de), men også tankegods til hvordan det er mulig å fremstille noe så avansert men likefullt slankt. 

Heldigvis trenger vi ikke selv å skru fra hverandre brettet, der kan iFixit hjelpe oss - igjen. Og når vi sier "skru fra hverandre" så menes egentlig varme opp og dra fra hverandre, for Apple benytter seg i stor grad av lim for å sette sammen enheter. 

Denne fabrikasjonsmetodikken er kritisert av mange fordi den ikke tillater enkel tilgang til innmaten av hverken iPhone eller iPad, for eksempel om man ønsker å bytte batteri eller skjerm. Men det skal sies at Apple har kommet en lang vei i å imøtekomme retten til reparasjon, noe som støttes av fikse-guruene hos iFixit.

Og nye iPad Pro får skryt fordi man ikke trenger å ta ut all innmat før man får tilgang til den delen som typisk trenger å byttes - batterier (ved siden av skjermen).

Sjekk ut iFixits video nedenfor. Via iFixit

PS1: Apple gjorde under lanseringen et poeng av at eple-logoen på de nye nettbrettene er i kobber. Og det er sant: Et lag med det rødlige metallet i eplet sikrer varme-dissipasjon, for brettet i seg selv har ingen vifter. Fiffig.

PS2: Også nye Apple Pencil Pro får gjennomgå - med lite håp om gjenopplivelse.