MACWORLD

Foto: Apple

WWDC24: Ai, ai, ai!

WWDC24 er snart, og det forventes KI på alle bauger og kanter etter rykter om et OpenAI-samarbeid.

Publisert

Apples årlige utviklerkonferanse WWDC (24) finner sted om en halvannen ukes tid i perioden 10-14. juni.

I år, som tidligere, åpnes showet med (den etter hvert obligatoriske) keynote-åpningstalen, og som antakelig kun er en en serie med video-avspillinger men som forhåpentligvis introduseres av blant annet Tim Cook.

WWDC er stedet primært for programvare og operativsystem, men tidvis også ispedd maskinvare-nyheter. Det er lov å håpe, men det kan selvfølgelig også være nyheter relatert til dette: Ryktene vil ha det til at Vision Pro kan komme til Europa om ikke lenge. 

iOS 18 er det selvfølgelig knyttet spenning til, men det store i år blir antakelig en offisiell kunngjøring av Apples KI-ambisjoner. Dette har det versert rykter om i lengre tid, og ingen røyk uten ild - men The Information mener å ha gode kilder på at Apple har inngått en avtale med OpenAI om bruk av store språkmodeller (LLM) á lá ChatGPT integert i Siri.

Det kan også tenkes at OpenAI bare er én av flere modeller som Apple velger å integrere, og at Google kan være en annen slik partner. 

Videre tror mange at Apple vil prioritere lokal regnekraft over nettbasert kunstig intelligens, og dermed nyttegjøre seg av for eksempel en iPhones eller iPads kraftige prosessorer. Men det kan også være en kombinasjon. Og muligens kreves det den nyeste maskinvaren for å kunne få fullt utbytte av det hele.

Det blir spennende å se hva dette har å si for Microsoft, også, som tross alt investerer store summer i AI med OpenAI.