IOS-BETA: Cortana er nå ut til offentlig betatesting for Iphone og Ipad.

Bare 2000 får teste Cortana for IOS

IOS-utgaven av Microsofts digitale assistent, Cortana, er nå ute i en begrenset betatest.

Cortana er Microsofts svar på Apples snakkende digitale assistent, Siri. Microsoft legger nå siste hånd på verket når det gjelder IOS-utgaven av Cortana, altså for bruk på Iphone, Ipad og Ipod Touch.

Det er teknologibloggen Warenotice som har lagt ut en melding om at Microsoft har invitert 2000 testere til å delta i betatestingen av Cortana for IOS, inkludert bloggen selv. Warenotice har publisert noen skjermdumper som viser Cortana i bruk på en Iphone, melder amerikanske PC World.

Dermed ser det ut til at Microsoft fortsetter praksisen med å gjøre stadig flere av sine programmer tilgjengelig på andre plattformer, inkludert de to Apple-plattformene OS X og IOS.

IOS og Android prioritert

IOS og Android ser ut til å være prioritert høyt fra Microsofts side, basert på mantraet fra Microsofts toppsjef Satya Nadella om å sette skyen og mobiliteten i førersetet – «cloud first, mobile first».

Når det gjelder Cortana ser det ut til at IOS-versjonen ikke får fullt så mange egenskaper som versjonene for Windows og Android. Dette har sammenheng med at IOS-universet har en litt mer lukket struktur enn Windows og Android.

For eksempel vil IOS-versjonen av Cortana ikke ha noen håndfri-modus og er dermed ikke noen fullverdig erstatning for Siri.

Microsoft benytter seg av Apples betatestsystem Testflight i utprøvingen av Cortana fra IOS. Dette er den eneste løsningen Apple har godkjent for å distribuere offentlige betatester på IOS-plattformen. En av begrensningene i Testflight er at man bare kan distribuere beta-apper til maksimalt 2000 testere for en testperiode på maks 60 dager.

Betatestprogrammet for Cortana er bare åpent for testere i USA og Kina.