SKYLAGRING: Åpne, rediger og lagre Office-dokumenter på Apples iCloud Drive fra Office for iOS.

Office for iOS støtter nå Apples iCloud Drive

Microsoft har planene klare for Office: Full støtte for alle dine dokumenter, hvor enn de er i skyen. Sålenge de er Office-format, da.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft har oppdatert Office-appene for iOS. Nytt i versjon 1.6 er støtte for Apples skylagrings-tjeneste iCloud Drive. 

Office-filer overalt i skyen

Nye Microsoft er ikke lengre eiesyk. De har sluttet bry seg med hvor du har filene dine. En annen måte å si det på er selvfølgelig at de nå lar det være opp til deg, sluttbrukeren, å bestemme dette. Og bra er det. 

Har du filene dine på OneDrive, er det greit, men for Microsoft er det nå faktisk også helt OK om de ligger hos Apple. Og du slipper å mase på IT-avdelingen om å legge til rette for SharePoint-integrasjon. Microsoft har fra tidligere av et samarbeid med Dropbox for lagring fra apps.

iCloud-lagring fra iOS-Office

Så er du lykkelig bruker av Apples tilstedeværelse i den digitale skyen, iCloud, kan du nå utvide horisonten din til også å inkludere Office-dokumenter. For der ligger begrensningen: Microsofts Office-apps åpner fremdeles kun egne formater.

Det betyr at dersom filen din begynte sitt liv i Apples tekstbehandlingsprogram Pages på Mac, må du eksportere til Word-format for å kunne fortsette arbeidet i Word for iOS på en iPhone eller iPad. Men det fungerer helt fint, det også. Om du ikke har mye formatering i dokumentene, er det ingen praktisk begrensning. 

Overraskende nok er det ikke mulig å lagre et nytt dokument fra iOS til iCloud Drive - filen trenger å finnes der fra før. I riktig format, som sagt. Men straks dokumentene er på plass i iCloud, kan Office for iOS åpne, redigere og lagre tilbake. Brukerkonto kan du opprette gratis ved å gå til iCloud her.

Andre lagringstjenester kan også benyttes - men i første omgang kun Box ved siden av iCloud Drive. 

Sandboxing

Det som versjon 1.6 av Office-appene for iOS bringer på banen, er den såkalte «file picker»-en fra iOS 8. Under «Locations» vil du få opp iCloud Drive-mappestrukturen rett fra appen. Det spiller i praksis ingen betydning hvilken mappe filene ligger i sålenge den er tilgjengelig som valg - det kan for eksempel være Pages-mappen, dersom du er vant til å ha filer der.

Og ja, iCloud Drive-filene finner du selvfølgelig også på Mac-en ved å åpne et Finder-vindu og velge iCloud Drive til venstre. Eller på en Windows-pc, så lenge du har iCloud installert.

Du finner Microsofts apps for iOS på AppStore her. Støtte for iCloud Drive krever iOS 8 eller senere.

Via Office Blogs