Foto: Apple
Foto: Apple

Update-o-rama

Apple oppdaterer operativsystemene sine over hele linja.

Apple har sluppet oppdateringer for macOS, iOS, iPadOS, watchOS, tvOS, og ja: Den nye monitoren Studio Display, som også har et operativsystem.

Så hva er det vi snakker om?

Vi nærmer oss WWDC 2022 med stormskritt - en uke ut i juni (så cirka tre uker fra nå) vil Apple vise oss det aller nyeste innen OS for sine respektive plattformer. Det betyr nye features og kanskje også ny maskinvare. Men det betyr også at så sent i syklusen er det ikke mye man skal forvente seg av oppdateringer til OS nå - det er mest feilrettinger og ytelsesforbedringer. Og innfrielser av noen gamle løfter.

De nye versjonene blir iOS 15.5, iPadOS 15.5, watchOS 8.6, tvOS 15.5, og Studio Display oppdatering 15.5 (det var noen bugs med webkameraet i den nye monitoren).

I tillegg er det kommet sikkerhetsoppdateringer for forrige versjons OS for Mac: macOS Big Sur 11.6.6 og Catalina 10.15.7 (ren sikkerhetsoppdatering).

Og så skal vi huske på at ikke alle oppdateringer er relevante for alle Apples markedsområder: For eksempel skjer det ting på Apple Card-fronten, men det gjelder altså ikke oss. Det som derimot trer i kraft også for norske brukere er en innstilling i Podcaster-appen for å kunne begrense antall nedlastede podcaster, samt automatiske innstillinger for å slette disse. Så det.

Og nevnte oppdatering av Studio Display? Den får du først tilgang til gjennom oppdatere din Mac til nyeste macOS Monterey 12.4.

Men likevel er det ikke noe å lure på: Om disse oppdateringene dukker opp under innstillinger hos deg så er den generelle anbefalingen å oppdatere for dermed å være på høyde med de siste sikkerhets- og feilrettelsene. Du kan også aktivt oppsøke oppdateringene på samme sted på din enhet. Men husk å ha sikkerhetskopiert filer og dokumenter samt å ha tilstrekkelig med lagringskapasitet og også strøm.